Zdravlje Wellness 24. srpnja 2019.

Režimi milijardera: Od jedenja jednog obroka dnevno do buđenja u 4 ujutro

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tehnološki moguli u Silicijskoj dolini imaju neke iznenađujuće i neobične navike kad je u pitanju jelo, spavanje i opuštanje. Neki režimi su ekstremni, dok su drugi izuzetno jednostavni.

Elon Musk, Mark Zuckerberg i Jeff Bezos imaju svoje rituale koji im pomažu upravljati imperijama vrijednima više milijardi dolara te održavati zdrav um i tijelo. Izvršni direktor Twittera Jack Dorsey čak je pretvorio svoje navike u životni stil, prenosi Business Insider. 

Mark Zuckerberg

Osnivač Facebooka ustaje u 8 sati, a rekao je Jerryju Seinfeldu da je prva stvar koju napravi je provjeravanje mobitela. Nedavno je otkrio da je sagradio sjajnu kutiju kako bi pomogao svojoj supruzi Priscilli s nesanicom, koju drže uz krevet. Kutija daje slabu svjetlost između 6 i 7 sati, što znači da, ako se bilo koje od njih probudi, zna da je vrijeme za buđenje djece. 

Zuckerberg je rekao da vježba najmanje tri puta tjedno. "Nastojim vježbati barem tri puta tjedno, obično kad se probudim", odgovorio je Zuckerberg, a društvo mu u trčanju obično pravi njegov pas Zvijer. 

Kako bi izbjegao zamorne misli, Zuckerberg gotovo svaki dan nosi istu odjeću: traperice, tenisice i sivu majicu. "Stvarno želim srediti svoj život, a kako bih to učinio moram donijeti što je moguće manje odluka o bilo čemu osim o tome kako najbolje služiti zajednici", rekao je Zuckerberg 2014., dodajući da ima više verzija iste majice.

Zuckerberg je prošao kroz fazu samo jedenja mesa koje je sam ubio pa je jednom prilikom na svojem Facebooku objavio da je "upravo ubio svinju i kozu". Jack Dorsey je rekao Rolling Stoneu da mu je Zuckerberg poslužio kozu koju je sam zaklao, a Dorsey se tad odlučio samo za salatu.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Elon Musk

Jutarnja rutina izvršnog direktora Tesle, SpaceX-a i Boringa Elona Muska započinje buđenjem u 7 sati nakon šest sati sna, što znači da je vrijeme spavanje otprilike 1 sat ujutro. 

Muskovi obrasci spavanja postali su tema razgovora 2018. godine kad je otkrio da mu je ponekad potreban Ambien, pilula za spavanje, da zaspi. "Često moram birati između - ne spavati ili uzeti Ambien", rekao je za New York Times. 

Musk preskače doručak jer često nema vremena, ali rekao je za Auto Bild da ponekad ima vremena za omlet i kavu. Njegovo omiljeno piće je dijetna coca cola. "To ti iz nekog razloga nikad ne dosadi", rekao je Musk te dodao da su postojala razdoblja kad ih je popio osam dnevno, ali je uspio smanjiti. 

Odlazi u teretanu dva puta tjedno kako bi ostao u formi. Ponekad se voli "isključiti" igranjem igrice Overwatch, a omiljeni lik u igrici mu je vojnik 76 kojeg mnogi smatraju blagim i nezanimljivim izbora. 

Jeff Bezos

Jeff Bezos je laik po standardima Silikonske doline jer se budi u 8 sati, a prioritet mu je dobiti osam sati sna. Izvršni direktor tvrtke Amazon ne koristi budilicu i izbjegava ranojutarnje sastanke. 

Isto tako, favorizira neobična i egzotična jela. Prošle godine je fotografiran kako jede iguanu na godišnjoj večeri kluba istraživača, a tijekom sastanka za doručak naručio je hobotnicu s krumpirom, slaninom, jogurtom od zelenog češnjaka i jajima. Također, pere posuđe svaku večer. "Prilično sam uvjeren da je to najseksepilnija stvar koju radim", rekao je Bezos Henryju Blodgetu 2014. godine. 

O Bezosovoj rutini vježbanja malo se toga zna, ali je njegova mišićava građa nije prošla nezapaženo. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Tim Cook

Jedan od najvećih ovisnika o teretani u Silicijskoj dolini, Appleov izvršni direktor vježba u privatnoj teretani u 5 sati ujutro, a također je poznat po aktivnostima na otvorenom kao što su planinarenje i biciklizam. 

Cook se ustaje u 4 sata, a prvi sat svakog dana provodi čitajući komentare korisnika i e-mailove kako bi se "usredotočio na vanjske ljudi koji su mu toliko važni".

Cook voli dobiti sedam sati sna, što znači da rano ide na spavanje, otprilike oko 20:45. 

Emilia2 Možda te zanima... Rigorozan dijetni režim Emilije Clarke Dijeta

Bill Gates

Bill Gates je prilično prizemljen tip kad govorimo o njegovim navikama, njegova omiljena hrana je cheeseburger, supruga Melinda je otkrila da često preskače doručak. Obožavatelj je slatkiša, a jednom je obilazio trgovinu s bombonima s Warrenom Buffetom i otkrio da mu je omiljeni slatkiš krhki kikiriki. Obilazak je završio čašom coca cole. 

Gates je opisao da voli igrati tenis i skijati, a jednom prilikom je igrao tenis protiv Jeffa Bezosa. Igrali su jedan protiv drugog u dobrotvornom meču koji je Gatesova momčad osvojila. Kao i Bezos, Gates na kraju dana pere posuđe, a također se voli naspavati. 
Rekao je Seattle Timesu 1990. da voli spavati sedam sati.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Jack Dorsey

Glavni izvršni diretor Twittera često govori o svojim bizarnim životnim i zdravstvenim navikama koje se izazvale niz reakcija od zabrinutosti do kritika, ali i sljedbenika takvog načina života. 

Dorsey posti, jede samo jedan obrok dnevno i gotovo se cijeli vikend uzdržava od hrane, nedjeljom navečer pojede obrok. Neki kritičari tvrde da Dorsey promiče poremećaje prehrane. Izvršni direktor Twittera eksperimentirao je s veganstvom i Paleo dijetama. 

Budi se u 5 sati i tada meditira i vježba jogu, a dan započinje s pićem koje se zove "sok od soli", mješavina vode, himalajske soli i limuna, a prema New York Timesu, piće je dostupno u uredima Twittera širom svijeta. Isto tako, on pojačava svoju prehranu vitaminskim dodacima. "Jedini suplementi koje uzimam su dnevni multivitamini i vitamin C, puno vitamina C", rekao je Dorsey gostujući na podcastu.

Često koristi ledene kupke i saune u večernjim satima. Naviku je usvojio 2016. godine pa tako u bačvastoj sauni sjedi 15 minuta, a zatim se tri minute prebacuje u ledenu kupku. Režim ponavlja tri puta, završavajući s jednom minutom u ledenoj kupki. 

Koristi aplikaciju "Sedam" za intenzivne, sedmominutne vježbe na svom biciklu. "Nemam osobnog trenera i ne idem u teretanu", rekao je Dorsey. 

Pxl_Wen_290216_12677604 Možda te zanima... Dijetni režimi s crvenog tepiha Dijeta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.