Zdravlje 10. siječnja 2020.

Maska koja je jednako učinkovita kao i mehaničko čišćenje lica

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Čišćenje lica željeznom maskom manje je bolno i agresivno od klasičnog mehaničkog čišćenja. Kristina Jelić iz Skinspa anti-age studia u Ilici 176 objasnila nam je sve o ovoj metodi koja dubinski čisti kožu, sadrži prirodne sastojke i ne uzrokuje crvenilo ili nuspojave koje nastaju kod korištenja ostalih tehnika čišćenja.

Dermomagnetic Iron Mask ili željezna maska sastoji se od željezne maske u kremi, magneta i posebnog tonika. Sinergija ovih triju komponenti omogućuje dubinsko čišćenje kože, hidrataciju te djeluje protuupalno.

mZ: Kako izgleda tretman željeznom maskom za lice i kome se preporučuje - dob, stanja?

Djeluje na način da sitne čestice željeza od 48-80 mikrona umasiramo na prethodno pripremljenu kožu, koji onda na sebe veže sebum i suhe stanice, koje se potom izvlače posebnim magnetom pod određenim kutom. Nakon toga ako je potrebno mehanički se čisti lice te se losionom uklanja ostatak proizvoda, preparata.  Ovaj tretman ne zahtijeva upotrebu vapazona odnosno tzv. parenje lica što odgovara osobama sklonim crvenilu.

mZ: Kakvi su rezultati u odnosu na klasično mehaničko čišćenje lica? Može li dubinski očistiti pore i mitesere?

Rezultati ovog inovativnog tretmana su površinsko i dubinsko čišćenje, toniranje, oksigenacija, umirivanje lojnica te smirujuće djelovanje na crvenilo lica.

mZ: Mogu li je koristiti osobe s problematičnom kožom/aknama?

Preporučuje se svim dobnim skupinama i stanjima kože. Može djelovati na niz problema kože kao što je masna koža sklona aknama, opuštena koža lica, jako suha koža, crvenilo lica, rozaceja i kuperozna koža.

 | Author: PR Foto: PR

mZ: Koliko često se provodi, koliko traje tretman?

Prosječno trajanje tretmana od pripreme kože pa do završne maske i kreme je oko sat vremena. Može se raditi kao kura 1 tjedno od nekoliko tretmana ili u slučaju mehaničkog čišćenja jednom mjesečno, odnosno po potrebi. Ovaj tretman je toliko odličan i prirodan pa se može raditi neposredno prije nekog događaja ako osoba želi zablistati. 

mZ: Kako željezo utječe na pore? Sadrži li ova maska samo prirodne sastojke?

Ova maska izrazito njeguje kožu jer sadrži pčelinji vosak, cink oksid i ulje crne masline. Koža nakon ovog tretmana poprimit će svjetliji, svilenast i elastičniji, tonificirani izgled. Odlična je u dubinskom čišćenju jako osjetljive kože lica, čak i rozaceje. 

mZ: Zateže li kožu i u kombinaciji s kojim tretmanima ju je dobro koristiti?

Može se koristiti kao samostalni tretman njege lica jer ujedno zateže kožu (magnetsko djelovanje stimulira proizvodnju novog kolagena i potiče mikrocirkulaciju) ili kao tretman kod mehaničkog čišćenja lica.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.