Zdravlje 18. ožujka 2015.

Vitaminom C protiv proširenih vena

Pip-Uspr_1
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Problemi s proširenim venama, poteškoće venske cirkulacije te hemoroidalne tegobe, ako se ne liječe mogu se pretvoriti u ozbiljan zdravstveni problem. Smatra se da svaka peta osoba boluje od pojedinog oblika poremećaja venske cirkulacije

Protuupalno djelovanje

Danas se u terapiji proširenih vena sve češće upotrebljavaju bioflavonoidi. Osim preventivnih mjera lokalne terapije preporučuje se primjena peroralnih vazoprotektiva, bioflavonoida. Bioflavonoidi se opravdano svrstavaju u skupinu najaktivnijih tvari sa ciljanim učinkom na zaštitu krvnih žila. Studije pokazuju da bioflavonoidi povećavaju venski tonus, smanjuju otok tkiva, reguliraju propusnost kapilara, poboljšavaju limfnu drenažu i imaju antitrombotičko svojstvo. Osim navedenog, bioflavonoidi pokazuju i protuupalno djelovanje čime sprječavaju destrukciju venskih zalistaka i perifernih kapilara.

Mehanizam djelovanja bioflavonoida temelji se na inhibiciji ekspresije adhezijskih molekula na leukocitima i endotelu krvnih žila. Rezultat ovakve inhibicije je smanjeno prianjanje leukocita i makrofaga na unutrašnju stijenku vena čime se omogućuje fiziološki protok krvi. Istim mehanizmom smanjuje se adhezija leukocita i makrofaga na venskim zaliscima, zbog čega je njihova fiziološka funkcija maksimalno očuvana.

Vitamin C pojačava tonus vena

Sinergija vitamina C i bioflavonoida pravi je izbor za prevenciju opisanog poremećaja. Bioflavonoidi dodatno pojačavaju djelovanje vitamina C koji doprinosi stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnih žila. Vitamin C pojačava tonus vena i kapilara, smanjuje lomljivost i propusnost kapilara te je tako od velike koristi u ublažavanju poremećaja venske cirkulacije.

Postoje pripravci, dodaci prehrani, koji se koriste preventivno i terapijski za vrijeme kronične venske insuficijencije, te za hemoroidalnu bolest u akutnom napadu, ali i za dugotrajnije liječenje. Bioflavonoidi smanjuju i stežu tkivo te sluznicu hemoroidalnih čvorića pa tako sluznica postaje otpornija na traumu uzrokovanu tvrdom stolicom.

Brzi učinak

Mast Hemopip plus u takvim stanjima daje brzi učinak. Prilagođena je za lokalnu primjenu u simptomatskoj terapiji bolnih i upalnih faza hemoroidalne bolesti. Hemopip plus ublažava upalu i iritaciju sluznice vanjskih i unutarnjih hemoroida i analnih ragada. Ne sadrži kortikosteroide i alkohol!

Dodatno za oralnu primjenu prirodno i dugotrajno rješenje su PropoCijan kapsule, snažan i prirodan antioksidans, podržavaju ravnotežu staničnog metabolizma, normalnu funkciju vena i kapilara i stanje bez hemoroida!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.