Zdravlje Koronavirus - simptomi, prevencija i savjeti stručnjaka 25. veljače 2020.

Pročelnik za zdravstvo Grada Zagreba poručuje: 'Izbjegavajte javna okupljanja'

Foto: Screenshot: 24sata
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Stožer za civilnu zaštitu Grada Zagreba sastao se danas nakon što je potvrđen prvi slučaj zaraze korona virusom u Hrvatskoj.

"Mi pratimo upute Nacionalnog stožera za krizne situacije. Sutra ćemo vidjeti koje su njihove upute. Sada se postavljaju pitanja koja se trebaju postavljati kada se proglasi epidemija", poručili su nakon sastanka iz Stožera.

Ruke-Pranje450X300_1 Možda te zanima... Kako pravilno prati i sušiti ruke za prevenciju od zaraze koronavirusom Zdravlje

"Nema potrebe da se juriša u dućane. Trgovine će biti snabdjevene. Grad Zagreb će dobiti našu potporu da normalno funkcionira", rekao je Pavle Kalinić i dodao da se Krizni stožer danas sastao kako bi se razradio plan za slučaj da se pojavi više zaraženih u Zagrebu.

"Mi smo spremni i napravit ćemo najbolje što možemo", poručio je.

Pročelnik za zdravstvo Grada Zagreba Vjekoslav Jeleč kazao je da je trenutna situacija zahtjeva ozbiljnost. "Kao i kod gripe i drugih kapljičnih infekcija ne preporučuju se javna okupljanja" rekao je.

Ništa od zatvaranja granica

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš rekao je danas u Rimu nakon sastanka s kolegama iz regije da ne dolazi u obzir zatvaranje granica zbog koronavirusa te da je dogovoreno standardiziranje uputa za putovanja iz zemalja pogođenih epidemijom, prenosi 24sata.

Možda te zanima... Koronavirus stigao u Hrvatsku: Prvi slučaj potvrdili u Zagrebu Zdravlje Možda te zanima... Kirurške maske ne štite od ulaska koronavirusa, neka ih nose samo oni koji imaju simptome! Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.