Zdravlje Simptomi i pomoć 03. listopada 2018.

Smislili smo način kako ćeš pronaći snagu i prestati pušiti!

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Možeš ti to! Zaista možeš prestati pušiti, ako to odlučiš, a mi smo tu da ti pomognemo u ovoj za tvoj život izuzetno važnoj odluci. Već danas donesi odluku o prestanku pušenja, ostavi nam svoj e-mail i primaj podsjetnik koliko novaca si uštedjela/o i za koliko si produljila/o svoj život.

Možeš ti to!

Uz našu pomoć pronađi motivaciju i snagu za prestanak pušenja

Većina ljudi je svjesna zdravstvenih rizika koje nosi pušenje, no svejedno im je teško prestati. Klikni na našu posebnu stranicu za motivaciju, unesi koliko kutija cigareta kupuješ, izračunaj koliko će prestanak pušenja pozitivno utjecati na tvoje zdravlje i na tvoj novčanik. 

Naš projekt za prestanak pušenja podržava i Udruga Jedra,  Udruga oboljelih od raka pluća i drugih bolesti pluća Hrvatske.

Možeš ti to, dopusti nam da ti pomognemo!

U samo dvadeset tjedana nakon prestanka pušenja povećava se kapacitet pluća

Nakon prestanka pušenja u tijelu se počinju događati brojne promjene. U samo dvadeset minuta nakon prestanka opada broj otkucaja srca, a time i krvni tlak. Već nakon dvanaest sati razina ugljičnog monoksida u krvi vraća se u normalu, a između drugog i dvanaestog tjedna poboljšava se cirkulacija te se povećava kapacitet i funkcija pluća.

Nakon mjesec dana počinje se povlačiti kašalj i smanjuje se kratkoća daha, a ovi simptomi u potpunosti nestaju nakon devet mjeseci. Godinu dana nakon prestanka uvelike se smanjuju rizici od razvoja koronarne srčane bolesti te su oni upola manji u odnosu na pušače. Nakon pet godina smanjuje se rizik od moždanog udara, a nakon deset godina rizik od raka pluća upola je manji nego kod pušača.

Donosimo cool računaljku: za 10 tjedana štediš za putovanje, a za 27 tjedana stiže novi laptop

Za samo jedan tjedan bez cigareta, moći ćeš si priuštiti odlazak na koncert, za 4 tjedana nove tenisice, za 10 tjedana 4 dana u Amsterdamu, za 27 tjedana novi laptop, a za 47 tjedana putovanje iz snova. Isplati se, zar ne?

Možeš ti to, dopusti nam da ti pomognemo!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.