Zdravlje 19. kolovoza 2022.

Povratak Linde Evangeliste iako se nije oporavila od CoolSculptinga

Foto: Instagram Linda Evangelista na snimanju za Vogue
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Supermodel iz devedesetih godina Linda Evangelista (57) pojavila se na rujanskoj naslovnici britanskog Voguea i svi su se odmah pitali znači li to da da je uspjela sanirati posljedice estetskog zahvata koji joj je narušio izgled. Podsjetimo Evangelista se podvrgnula metodi smrzavanja masnih stanica na podbratku CoolSculptingu i dobila nuspojavu u obliku abnormalne hiperplazije masnog tkiva koja se događa u jedan posto slučajeva. Kod abnormalne hiperplazije umjesto da nestane, mast se stvrdne na tretiranom području

Iako ovo izgleda kao njezin veliki povratak na modnu scenu Evangelista je priznala da njezina čeljust i vrat u stvarnosti ne izgledaju kao na fotografijama. Manekenka je rekla kako je vizažistica Pat McGrath morala upotrijebiti traku i gumice kako bi povukla njezino lice prema gore, a tragove ljepljivih traka je prekrila šalovima i šeširima. Na pitanje je li se mentalno i emocionalno oporavila od cijele situacije, Evangelista je odgovorila da nije, no da je jako zahvalna na podršci koju je dobila od prijatelja i iz svoje industrije.

Nećete me vidjeti u kupaćem kostimu, to je sigurno. Bit će teško pronaći posao sa stvarima koje strše iz mene, bez retuširanja, lijepljenja, kompresije ili prevare", objasnila je Linda, prilikom poziranja za Vogue u nekoliko različitih odjevnih kombinacija, ali s istim modnim dodatkom - maramama. Također se osvrnula na svoju stvarnu sliku i kako izgleda na fotografijama: "To nisu moja čeljust i vrat u stvarnom životu i ne mogu hodati okolo s trakom i gumicama posvuda. Znate što, pokušavam voljeti sebe takvu kakva jesam, ali zbog fotografija. Fotografije su tu da stvaraju fantazije. Mi stvaramo snove. Mislim da je to dopušteno", rekla je.

Možda te zanima... Prednosti i nedostaci CoolSculptinga,Evangelisti se nakon tretmana izobličilo lice Zdravlje

Izjavila je da je trajno unakažena

Kad su je paparazzi prošle godine snimili na ulici i svijet se začudio njezinu izgledu Evangelista je na svom Instagram profilu objavila da se podvrgnula postupku smrzavanja masnih stanica Zeltiq's CoolSculptingu. Manekenka je napisala da je tretman pošao po zlu i nanio joj fizičku, emocionalnu i materijalnu štetu te je najavila tužbu. Tom prilikom je na svojim društvenim mrežama napisala: "Danas sam napravila veliki korak i odlučila ispraviti grešku koju sam skrivala i zbog koje sam patila više od pet godina. Za sve moje pratitelje koji su se pitali zašto nisam radila dok su karijere mojih kolegica napredovale, razlog je što sam trajno unakažena Zeltiq CoolSculpting metodom čiji su rezultati suprotni od onoga što mi je bilo obećano.

 
 

Masne stanice su se povećale, a ne smanjile i ostavile trajnu deformaciju, čak i nakon dvije bolne, neuspješne operativne korekcije. Postala sam, kako su mediji opisali, 'neprepoznatljiva'. Razvila sam Paradoxical Adipose Hyperplasia (PAH, abnormalna (paradoksalna) hiperplazija masnog tkiva), što je bio jedan od rizika kojih nisam bila svjesna prije nego što sam se podvrgnula estetskom zahvatu. PAH me nije koštao samo sredstava za život, već me gurnuo u krug duboke depresije, duboke tuge i najdubljeg samoprijezira. Postala sam pustinjak. Ovom tužbom krećem naprijed da se oslobodim srama i izlazim u javnost sa svojom pričom. Umorna sam od ovakvog života. Htjela bih izaći kroz vrata uzdignute glave, unatoč tome što više ne sličim na sebe."

Pročitaj što je CoolSculpting koje su njegove prednosti i nedostaci.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.