Zdravlje 23. studenoga 2022.

Kriteriji koji trebaju biti ispunjeni da bi zaposlenici bili zadovoljni?

Foto: shutterstock

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Već je poznato da pri odabiru posla radnici gledaju i dodatne pogodnosti koje mogu dobiti od poslodavca. Plaća više nije ključna stavka, radnicima je sve više važno podržava li kompanija svoje zaposlenike u usklađivanju privatnog života i posla te izlazi li poslodavac u susret i prilikom prevladavanja izazova u raznim fazama života.

Trendovi na radnom mjestu polako se mijenjaju i sve je više poslodavaca koji uvode različite pogodnosti kako bi privukli i zadržali radnike. Više se ne radi samo o dodatnom zdravstvenom osiguranju, godišnjim odmorima, slobodnim danima. Važne su prednosti fleksibilnog radnog vremena, volontiranje, briga o fizičkom i mentalnom zdravlju, ali i druženja.

INA, najveća domaća naftna kompanija, za svoje radnike od 2017. godine organizira događanje „S roditeljima na poslu“ namijenjeno djeci zaposlenika koja se svaki dan pitaju „kamo to njihovi roditelji odlaze na posao“. Svrha događanja je omogućiti dolazak zaposlenika s djecom, ali i članovima obitelji, na posao gdje se organizira druženje u atmosferi kompanije. Na najvećim lokacijama na kojima INA posluje, diljem Hrvatske, roditelji dovode svoju djecu na posao, pokazuju im svoje radno mjesto, educiraju ih na njima primjeren način o industriji nafte i plina i ugodno se zabavljaju. 

 | Author: INA Foto: INA

Tijekom događanja „S roditeljima na poslu“ Inine poslovne lokacije na jedan dan se pretvaraju u igraonicu, park, kazalište, koncertnu dvoranu i muzej – odnosno, poligon za zabavu i učenje prepun znatiželjne djece. Zarazna energija i uzbuđenje se može osjetiti na svakom koraku, a program je osmišljen na način da zainteresira djecu za ono čime im se roditelji bave. Nakon što djeca posjete radna mjesta roditelja, za njih se organizira poseban program koji uključuje zabavne i edukativne aktivnosti. 

 | Author: INA Foto: INA

U Zagrebu, gdje se okuplja najveći broj djece, događanje je organizirano 16. rujna kada je Ininu poslovnu zgradu u Novom Zagrebu posjetilo više od 600 djece. Program je započeo predstavom Poco Loco teatra, a nastavio se koncertom popularne pjevačice Mie Dimšić. U isto vrijeme, kroz desetak radionica, kojima se potiče kreativnost i inovativnost, djeca su imala priliku upoznati se s informatikom, fizikom, kemijom i robotikom. Također, razvijali su motoričke sposobnosti na radionicama žongliranja i hula hupa. U Muzeju iluzija na raspolaganju su bile didaktičke igre, mozgalice i slagalice, rješavale su se zagonetke i igrale društvene igre. Djeca su također imala priliku okušati se na virtualnom simulatoru vožnje, igrati Playstation i nositi VR naočale. Oni najmlađi najviše su uživali u razgledavanju vatrogasnog vozila, komunikaciji s vatrogascima, skakanju na napuhancima i likovnoj radionici.

 | Author: INA Foto: INA

Inin projekt „S roditeljima na poslu“ redovito dobiva najviše ocjene zaposlenika te se od njih traže i sugestije za poboljšanja. Mogućnost dovođenja djece i obitelji na posao na jedan dan, pozitivno utječe na zadovoljstvo zaposlenika, njihovu motivaciju, povezuje radno mjesto i obitelj te jača osjećaj pripadnosti kompaniji. Također, kolege i njihova djeca se bolje upoznaju i zbližavaju kroz zabavno druženje i neočekivana, nova iskustva u kompanijskom okruženju. Uz to, ovakva događanja svakako pomažu Ini da zadrži ugled jednog od najpoželnijih poslodavaca u zemlji. 

 | Author: INA Foto: INA

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.