Zdravlje 31. ožujka 2022.

Pjevač grupe The Wanted preminuo od tumora na mozgu u 33.

Foto: Instagram Pjevač Tom Parker preminuo je od tumora na mozgu koji mu je dijagnosticiran u listopadu 2020.
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pjevaču Tomu Parkeru dijagnosticiran je tumor na mozgu u listopadu 2020.

Tom Parker (33), pjevač britanskog benda The Wanted, preminuo je od tumora na mozgu. Parkerova supruga Kelsey potvrdila je njegovu smrt u srijedu na Instagramu i napisala je: "S najvećom tugom potvrđujemo da je Tom danas mirno preminuo u krugu svoje obitelji". Dodala je kako su svima zahvalni za podršku, ali da ne mogu zamisliti život bez njegovog zaraznog osmijeha i energije. 

I grupa The Wanted je reagirala na njegovu smrt te su na Instagramu napisali kako su shrvani tragičnim i preranim gubitkom kolege. "Bio je naš brat, riječi ne mogu izraziti gubitak i tugu koje osjećamo. Uvijek i zauvijek će biti u našim srcima", dodali su. 

Borio se do kraja

Tomu je u listopadu 2020. dijagnosticiran glioblastom četvrtog stupnja nakon napadaja. "Svi smo potpuno Shrvani, ali borit ćemo se s tim do kraja", rekao je tada. Pjevač bi povremeno dijelio novosti o napretku s obožavateljima, a posljednji je bio u studenom, kada je objavio da je njegov tumor 'pod kontrolom' i 'stabilan' nakon zračenja i liječenja. 

U rujnu 2021., 11 mjeseci nakon dijagnoze, Tom je pjevao na koncertu Stand Up 2 Cancer u Royal Albert Hallu i čak je krenuo na turneju sa svojim kolegama iz benda. Ali Tomovo stanje se brzo pogoršalo nakon što je turneja završila ranije ove godine. "Tom je volio turneje. Bio je apsolutna rock zvijezda i odlučan pridružiti se dečkima na pozornici. Uživao je svirajući dvije pjesme navečer i dobro je nastupao, ali to mu je to stvarno oduzelo snage. 

Najagresivniji oblik tumora na mozgu

Glioblastom je inače najagresivniji oblik tumora na mozgu i češće se pojavljuje kod muškaraca, a stopa preživljavanja je vrlo niska - između 6 i 10 posto. Prosječno vrijeme preživljavanja glioblastoma procijenjeno je između osam i 14 mjeseci, a Tom se s njim borio čak 18 mjeseci.

Iz Hrvatske udruge za oboljele od tumora na mozgu navode da glioblastom "uzrokuje povišenje intrakranijalnog tlaka (tlaka unutar lubanje) s glavoboljom i povraćanjem te poremećajem koordinacije. Često se preko središnjeg dijela mozga lepezasto širi u drugu polovicu mozga. Stanice se brzo dijele, tumor brzo raste te brzo nastaju simptomi jer se mozak ne uspijeva prilagoditi". 

Možda te zanima... Haley iz "Moderne obitelji" htjela se ubiti zbog bolesti bubrega i depresije Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.