Zdravlje 05. prosinca 2019.

PharmaS – od male generičke kompanije do lidera u segmentu dodataka prehrani u regiji

Foto: Promo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

PharmaS je hrvatska farmaceutska kompanija koja je prije 10 godina svoje poslovanje započela kao greenfield investicija. Danas je druga po veličini kompanija u bolničkom poslovanju generičkih lijekova.

S druge strane, kompanija je izrazito izvozno orijentirana i svoje proizvode izvozi u preko 20 zemalja svijeta. PharmaS je posvećen razvoju inovativnih proizvoda od kojih je najnoviji Pro Beta Glukan, inovativni proizvod namijenjen za pomoć pri podizanju imuniteta. Jedan od ciljeva kompanije je i snažniji rast CHC poslovanja u regiji, što pokazuje najnovijom akvizicijom brandova Dietpharm i Multivita.

PharmaS je mlada hrvatska farmaceutska kompanija koja ove godine slavi 10 godina uspješnog poslovanja. Svoje poslovanje kompanija je započela kao greenfield investicija, a u tom vrlo kratkom razdoblju PharmaS je postao prepoznatljiv na hrvatskom tržištu i tržištima regije, ali i nezaobilazan partner ključnim hrvatskim dionicima u farmaceutskom sektoru.

Prije 10 godina počeli smo kao greefield investicija u generičku farmaceutsku kompaniju regije, a danas s ponosom možemo reći kako smo jedna od vodećih kompanija u bolničkom segmentu i izvoznik hrvatskih proizvoda u segmentu probiotika“, rekao je predsjednik Uprave PharmaSa Jerko Jakšić, te dodao kako je PharmaSov cilj u sljedećih nekoliko godina postati lider u segmentu dodataka prehrani u regiji.

 | Author: Promo Foto: Promo

PharmaS trenutno posluje u 20 zemalja svijeta, bilježi 30%-tnu godišnju stopu rasta, zapošljava 160 većinom visokoobrazovanih zaposlenika u marketingu i prodaji, pristupu tržištu, istraživanju i razvoju, proizvodnji, kvaliteti i regulativi. Osiguravajući proizvodnju, skladištenje i distribuciju te kontrolu kvalitete lijekova i bezreceptnih proizvoda koji su uspostavljeni u skladu s najstrožim europskim standardima farmaceutske industrije, PharmaS u svom portfelju trenutno ima preko 200 proizvoda.

U svojih 10 godina postojanja PharmaS je danas druga po veličini kompanija u bolničkom poslovanju generičkih lijekova. S druge strane, kompanija je izrazito izvozno orijentirana i svoje proizvode izvozi u preko 20 zemalja svijeta.

 | Author: Promo Foto: Promo

PharmaS je posvećen razvoju inovativnih proizvoda od kojih je važno spomenuti najnoviji proizvod Pro Beta Glukan. Taj novi inovativni PharmaSov proizvod brzo i sigurno aktivira naš imunološki sustav, na način povećanja otpornosti organizma na infekcije, bržim i jačim odgovorom na patogene uzročnike, te bržim oporavkom. Važno je naglasiti kako je Pro Beta Glukan jedini beta glukan na tržištu koji sadrži probiotik koji doprinosi obnavljanju crijevne mikroflore te antioksidanse vitamin C, D i cink koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava te time stvaraju potpunu zaštitu imuniteta.

Jedan od ciljeva kompanije je i snažniji rast CHC poslovanja u regiji, što pokazuje najnovijom akvizicijom tvrtke Fidifarm u čijem je vlasništvu jedan od vodećih hrvatskih brendova dodataka prehrani – Dietpharm. PharmaS će, osim cjelokupnog portfelja i zaposlenika Fidifarma, preuzeti i Multivitu, regionalni brend dodataka prehrani u vlasništvu Atlantic Grupe.

 | Author: Promo Foto: Promo

Prošle godine PharmaS je ojačao svoj receptni portfelj akvizicijom hrvatske podružnice Ciple, a u bezreceptnom segmentu PharmaSa 2018. godinu obilježilo je otvaranje ruskog tržišta i prodaja preko 2 milijuna pakiranja proizvoda iz vlastitog razvoja (ProBalans i ProBalans Baby).

Ove je godine PharmaS zaključio globalni ugovor s američkom kompanijom Abbott za izvoz portfelja u preko 60 zemalja svijeta, a novom akvizicijom kompanija nastavlja s fokusom na širenje poslovanja u Consumer Health Care segmentu u regiji i na internacionalnim tržištima, osnažujući svoj tim vrhunskim stručnjacima i proizvodima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.