Zdravlje 02. lipnja 2023.

Osvoji električni romobil! Samo te jedan klik dijeli od nagrade

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Katkad je dovoljna samo jedna sekunda nepažnje da se dogodi nezgoda ili da nešto pođe po zlu, stoga mnogi od nas vole stvari provjeriti dvaput!

Neki dvaput provjeravaju jesu li isključili peglu iz struje, neki dvaput provjeravaju jesu li zaključali stan ili auto, a ima i onih koji dvaput gledaju lijevo i desno prije uključivanja u promet, jer opreza nikada dosta. Podijeli s nama svoju osobnu priču ili situaciju kada si osjetio/la da ti nedostaje sigurnosti i možda baš ti osvojiš jedan od čak 3 vrijedna električna romobila. Samo te JEDAN KLIK dijeli od najpopularnijeg prijevoznog sredstva u gradu!

Ostaviš li upaljeno svjetlo prije odlaska na godišnji? Provjeravaš li 4x4 na kalkulatoru za svaki slučaj? Odlaziš li liječniku na konzultacije svaki drugi tjedan? Ako imaš takvu praksu ili anegdotu koju nam želiš otkriti, uključi se u nagradni izazov Hrvatskog ureda za osiguranje ŠTO JE SIGURNO, SIGURNO JE! koji ti poklanja 3 električna romobila XIAOMI ELECTRIC SCOOTER 3 LITE – prijevozno sredstvo s kojim ćeš vješto izbjeći gradske gužve i za tren stići na odredište ali pritom i uživati u vožnji. Klikni OVDJE i podijeli s nama svoju vlastitu praksu, priču ili anegdotu. Osim toga, možete nam otkriti situaciju koja je u tebi izazvala osjećaj nesigurnosti, a koja ti može pomoći osvojiti moderan i urban električni romobil. Ne brini, nije teško!

Bez obzira osvojiš li električni romobil ili ne, sigurnost i zdravlje trebali bi ti biti prioritet. Jer, ako ti nećeš brinuti o sebi, tko će? Briga o zdravlju nešto je što bi uvijek, pa i neovisno o kriznim situacijama, svakome trebalo biti na prvom mjestu. Naglasak se sve više stavlja na preventivu, no ako i kada zatreba, važno je, uz naravno adekvatnu i pravovremenu zdravstvenu skrb, imati i financijsku podršku, koliko god je to moguće, da si čovjek teške trenutke ne učini još težim. U Hrvatskoj, gdje je zdravstveni sustav preopterećen, jasno je da uz bazično, osnovno osiguranje, dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje sve više postaju nužnost. 

Polica zdravstvenog osiguranja igra ključnu ulogu u osiguravanju opće sigurnosti i dobrobiti pojedinca ali i zajednice. Zdravstveno osiguranje pruža financijsku zaštitu od neočekivanih medicinskih troškova te omogućuje pristup potrebnoj medicinskoj skrbi bez brige o visokim računima ili dodatnom financijskom opterećenju. Ugovaranjem police zdravstvenog osiguranja osobe mogu pristupiti širokom rasponu zdravstvenih usluga uključujući – preglede, liječenje, hospitalizaciju, operacije i lijekove zbog čega upravo ova vrsta osiguranja omogućuje osobama da brinu o vlastitom zdravlju bez straha od financijskih poteškoća koje bi mogle nastati uslijed iznenadnih zdravstvenih komplikacija ili problema. 

Dodatno zdravstveno osiguranje često se poistovjećuje s dopunskim zdravstvenim osiguranjem, međutim, to su dvije potpuno različite vrste osiguranja i obje spadaju u dobrovoljno zdravstveno osiguranje te nude potpuno različite vrste usluga te za razliku od obveznog, dobrovoljna zdravstvena osiguranja ugovaraju se prema individualnim potrebama. Dopunsko osiguranje “dopunjuje” troškove nadoplate osnovnog zdravstvenog osiguranja, odnosno troškove participacije pri odlasku kod liječnika,  boravka u bolnici, te, ovisno o osiguravajućem društvu  i polici, dopunsku B listu lijekova. Ono pokriva troškove sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite osiguranika prilikom korištenja različitih vrsta zdravstvenih usluga – od bolničkog i ambulantnog liječenja preko dijagnostičkih obrada u bolnici, ortopedskih pomagala i specijalističkih stomatoloških usluga pa sve do fizikalne rehabilitacije u kući i liječenja u inozemstvu. 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock  

S druge pak strane, dodatno zdravstveno osiguranje usmjereno je na prevenciju bolesti i smrtnih ishoda kroz redovite preventivne preglede kod vrhunskih specijalista (kardiologa, neurologa, ortopeda, gastroenterologa, itd.) po vašem izboru uz znatno skraćeno vrijeme čekanja na preglede i obrade, samostalan odabir liječnika i medicinske usluge, korištenje iskaznice kao sredstva plaćanja, itd. Preventivni sistematski pregled ima za cilj pratiti zdravstveno stanje osobe kako bi se na vrijeme uočila odstupanja i nepravilnosti prije nego se pojave klinički simptomi bolesti. Kada ugovorite dodatno zdravstveno osiguranje, ostvarujete pravo na viši standard zdravstvene zaštite te na veći opseg prava naspram obveznog zdravstvenog osiguranja. Osim na sistematski pregled, ostvarujete pravo na korištenje različitih usluga specijalističkih pretraga, dijagnostičke obrade kao i obavljanja laboratorijskih pretraga. Uz to, polica može uključivati čak i manje operativne zahvate kao i ambulantnu fizikalnu terapiju. Ovisno o tome što odaberete unutar svoje police dodatnog zdravstvenog osiguranja, na raspolaganju možete imati brojne specijalističke i kontrolne preglede te laboratorijske i dijagnostičke pretrage u bolnicama diljem zemlje. 

Ako želite biti potpuno sigurni i znati da u slučaju bolesti ili nezgode ne morate brinuti o participiranju u troškovima liječenja i bolničkih pregleda, najprikladnija opcija je ugovoriti policu dopunskog, ali i dodatnog zdravstvenog osiguranja jer upravo tako ćete dobiti najbolju moguću kombinaciju zdravstvene zaštite uz minimalne troškove.

Svatko od nas kroz život se suočava s brojnim izazovima zbog kojih se možemo naći u ozbiljnim problemima i zato je mudro i odgovorno ugovoriti policu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja na vrijeme! Kako bi ti barem malo olakšali današnju užurbanu svakodnevicu, Hrvatski ured za osiguranje poklanja ti električni romobil marke Xiaomi koji će ti pomoći da uštediš vrijeme i izbjegneš stresne prometne gužve. Time možeš imati više vremena na raspolaganju za brigu o svom vlastitom zdravlju, kao što je vježbanje ili priprema hranjivih i zdravih obroka. Samo te JEDAN KLIK i JEDNA REČENICE dijele od najpopularnijeg prijevoznog sredstva u gradu!

Nagradni natječaj ŠTO JE SIGURNO, SIGURNO JE! provodi se u okviru kampanje SIGURNIJE SUTRA – informativno-edukativnog višegodišnjeg projekta financijske pismenosti na području osiguranja kojeg provode društava za osiguranje i Hrvatskog ureda za osiguranje s ciljem afirmacije i popularizacije financijske pismenosti građana. Više detalja o kampanji možete pronaći na www.sigurnijesutra.huo.hr ili na Facebooku i Instagramu.

U slučaju da osvojiš električni romobil, zapamti – vozi oprezno i odgovorno, jer što je sigurno, sigurno je!

Pravila nagradnog natječaja

Sponzorirani sadržaj nastao je u suradnji s Hrvatskim uredom za osiguranje.