Zdravlje 02. siječnja 2012.

Osiguraj snažan imunitet!

Pr_Imunitet
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ulaziš s prijateljem u pun lift. Odjednom netko počne kihati i kašljati. Sve što možeš je okrenuti glavu ili nakratko zaustaviti dah. Nakon par dana i sam počinješ kihati i kašljati uslijed prehlade koju si baš tada zaradio. Pa ipak, tvoj prijatelj, koji je bio s tobom i jednako tako bio izložen bacilima je potpuno zdrav. U čemu je razlika?

Razlika je u snazi imuniteta. Hoćemo li se razboliti ili ne najviše ovisi o našem imunitetu, tj. o njegovoj snazi. Mnogima imunitet funkcionira ispod tzv. "osnovne linije" i u latentnoj su opasnosti od raznih bolesti. Organizam ima sposobnost da uz pomoć vlastitih obrambenih stanica ulovi i uništi sve patogene organizme (bakterije, viruse, gljivice, parazite…) koji se lako namnože ako je imunitet uspavan.

Proces uništenja tih organizama tada ide teže i traje puno dulje. Nažalost, većina ljudi uzima imunitet zdravo za gotovo i to je razlog zašto smo često bolesni. Dobra vijest je da ipak postoje i načini i supstance (vitamini, minerali i biljke) koji mogu potaknuti i osnažiti imunitet. Što možeš učiniti kako bi osnažio svoj imunitet?

Jedan od proizvoda koji mogu potaknuti i osnažiti imunitet je svakako Bodega Immunity. Sadrži vrijedne i korisne biljke te biljne ekstrakte koji snažno potiču rad imuniteta. Betaglukan je zasigurno najpoznatiji, ali u ovom proizvodu, osim betaglukana sadržani su i drugi, iznimno cijenjeni sastojci: gljive shiitake i maitake, ehinacea, crna bazga i arabinogalaktan za bolji rast prijateljskih bakterija u crijevima.

Bodega Immunity, kao kompleksan proizvod, potiče rad imuniteta s više strana, a najviše pomoći imamo od rada makrofaga. Oni imaju zadatak da razgrađuju tkivo koje se zna naći i tamo gdje mu nije mjesto, pa tako i stanice raka. Primjerice, ako si ikada uganuo nogu tako da se stvorio podljev koji je kasnije nestao, važno je znati kako je podljev nestao upravo uz pomoć makrofaga koji su sve to razgradili.

Jedan od najkorisnijih minerala za jačanje imuniteta je selen. Njegovom primjenom moguće je već započetu infekciju dišnih puteva (grlobolju, gripu i sl.) zaustaviti u napredovanju ili potpuno prevladati već za nekoliko dana.

U proizvodu Bodega Selen nalazi se i vitamin E jer zajedno sudjeluju u formiranju najjačih prirodnih antioksidansa koje tijelo samo proizvodi (glutation peroksidaze i superoksid dismutaze). Selen je i važan zaštitnik od raka. Njegovom preventivnom primjenom, mogućnost obolijevanja od većine vrsta raka smanjuje se za 50 posto.

U kakvom stanju je tvoj imunitet i uzimaš li ga i ti zdravo za gotovo?

Više info na: www.vitaminia.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.