Zdravlje Wellness 10. ožujka 2020.

Odmor za dušu i tijelo: 10 pozitivnih učinaka saune

1/4
Foto: Promo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako bi izdržali tempo svakodnevnog užurbanog života, povremeno trebate obnoviti svoju snagu. Najbolji način je provesti nekoliko dana u opuštanju i mirnoj atmosferi.

Daruvarske toplice pružaju odmor za dušu i tijelo, okružene zelenilom prekrasnog Julijevog parka, zapanjujućom arhitekturom i blagoslovljene termalnom vodom. U lječilišnom hotelu Termal Daruvarskih toplica nalaze se dva otvorena i jedan zatvoreni bazen s ljekovitom termalnom vodom te hidromasaža, finska i infracrvena sauna, parna kupelj, jacuzzi, solarij, svijet masaža, terapijski i fitness centar.

 | Author: Promo Foto: Promo

Sauna je prirodan i veoma koristan način čišćenja organizma. Povećanje temperature izaziva intenzivniju cirkulaciju što rezultira jačim znojenjem i izbacivanjem otrova i nečistoća iz organizma kroz kožu.

Korištenje saune daje mnoge pozitivne učinke našem zdravlju, 10 razloga zašto:

  1. detoksikacija
  2. gubitak težine
  3. ubrzava cirkulaciju krvi
  4. smanjuje bol
  5. pomlađuje kožu
  6. poboljšava kardiovaskularno zdravlje
  7. poboljšava imunološki sustav
  8. bolji san
  9. opuštanje od stresa
  10. povećan metabolizam.

 | Author: Promo Foto: Promo

Daruvarske toplice su suvremeni centar očuvanja zdravlja s jasnom vizijom budućnosti. Uz stalno ulaganje u suvremenu medicinsku opremu, stručno osoblje, smještajne kapacitete, te sportsko- rekreacijske sadržaje, Daruvarske toplice konstantno nadograđuju kvalitetu pruženih usluga.Nekoliko savjeta kako bi maksimalno iskoristili dobrobiti saune:

  • Koža i kosa moraju biti čisti pri ulasku u saunu da bi se oslobodili otrova.
  • Nemojte u sauni provesti duže od 15 do 20 minuta.
  • Nakon izlaska iz saune ponovo se istuširajte mlakom vodom.
  • Nakon tuširanja, trebalo bi ponovo ući u saunu na nekoliko minuta i tako nekoliko puta da bi potaknuli cirkulaciju i ojačali organizam.
  • Slijedi naizmjenično tuširanje toplom i hladnom vodom, a onda opuštanje, sušenje i na kraju odmaranje, u trajanju od 10-30 minuta, omotani pokrivačem.
  • Tijekom odmaranja pijte što više tekućine, najbolje vode obogaćene mineralima, čaj ili prirodan sok.

Kroz povijest je dokazana iznimna ljekovitost termalne vode i mineralnog blata Daruvarskih toplica za poboljšanje zdravstvenog stanja organizma. Kupanje u termalnoj vodi posebno se preporučuje kod psihosomatskih bolesti i smetnji kao što su stres, umor, smanjena koncentracija i pamćenje, preosjetljivost, razdražljivost, te smetnje sa spavanjem, kod oboljenja zglobova, tetiva, mišića, perifernih živčanih lezija, probavnih i ginekoloških problema. Uz primjenu ljekovite termalne vode i mineralnog blata Daruvarske toplice provode, osim wellness-spa programa, sportsko-rekreacijske i rehabilitacijske programe, kao i program pomoći pri liječenju neplodnosti.

U snazi ljekovite vode za tijelo i netaknutoj prirodi, pronaći ćete mir, opustiti dušu i tijelo!

Detaljne informacije pogledajte na www.daruvarske-toplice.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.