Zdravlje Simptomi i pomoć 27. lipnja 2017.

Odazovi se na besplatni dermatološki pregled i testiraj svoje madeže!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Opreza nikad dosta, a posebno kada je u pitanju zdravlje. Svaki dio našeg tijela zaslužuje pažnju i njegu, pa tako i naš najveći organ - koža. Dva do tri milijuna ljudi godišnje oboli od nekog oblika raka kože, tvrdi Svjetska zdravstvena organizacija.

Upravo u toj činjenici leži važnost preventivnih pregleda koje je dobro napraviti jednom godišnje, prije ljeta, kada su sunčeve zrake najsnažnije, a naša koža najugroženija.

Pregledi se savjetuju svima, a posebno osobama koje spadaju u rizičnu skupinu za razvoj raka kože. Riječ je o osobama svijetle puti, kose i očiju koje imaju veći broj madeža na tijelu ili madeže koji su veliki, u djetinjstvu su provodile mnogo vremena na suncu i izgarale, a u obiteljskoj povijesti bolesti je prisutan rak kože.

Što znače oznake UVA, UVB i UVC na proizvodima za sunčanje?

U sklopu kampanje Sunce sja tamo gdje smo mi, dm organizira besplatne dermatološke preglede. Za preglede nije potrebna predbilježba, samo se 15. srpnja pojavi na kupalištu Poloj u Slavonskom Brodu, 21. srpnja na gradskoj plaži u Crikvenici, 22. srpnja u Stelli Maris u Umagu29. srpnja na Millenium Jumpu u Zadru ili 7. kolovoza na splitskim Bačvicama između 16 i 19 sati.

Vidimo se!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.