Zdravlje 11. listopada 2012.

Novi vodič za trudnice mame i bebe

Babyuspravna
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Priprema za dolazak novog člana obitelji u roditeljski dom nije jednostavna, postoje brojne brige i pitanja, a ponajviše kad je riječ o zdravoj prehrani. Poznata hrvatska nutricionistica Darija Vranešić Bender u suradnji s Ledom pripremila je na jednom mjestu odgovore na sva pitanja vezana uz prehranu beba, mama i trudnica

Ovaj vodič mogao bi se nazvati pravom malom "biblijom" za trudnice, mame i novorođenčad te sve one koji u skoroj budućnosti planiraju imati djecu. Vodič kroz pravilnu prehranu sastavljen je od tri tematska dijela – trudnice, mame i bebe. Saznaj koja hrana se preporučuje, koje namirnice je potrebno izbjegavati te kako najbolje kombinirati obroke tijekom dana i kroz tjedan. Cijeli vodič možeš preuzeti ovdje.

Novi vodič kroz pravilnu prehranu Darije Vranešić Bender 

Novi Ledo vodič o prehrani beba, mama i trudnica koji je napisala i osmislila Darija Vranešić Bender koja se već godinama bavi savjetovanjem u prehrani, o ovom edukativnom vodiču posebno je istaknula:

'Iz osobnog iskustva poznato mi je da je teorija jedno, a praksa drugo, a to je posebno istinito kada je riječ o prehrani dojenčadi i male djece. Svako dijete je posebno, ima svoje rituale i preferencije te je stoga teško davati univerzalne savjete. Ipak, što roditelji više znaju, lakše mogu donijeti odluke i postaviti svoja pravila koja će zadati prvi temelj u formiranju prehrambenih navika novog mladog bića. Stoga pohvaljujem inicijativu hrvatske tvrtke Ledo koja pridonosi edukaciji populacije na ovaj način.“ 

Recepti za zdrave obroke

Uz korisne savjete nutricionistice Vodič donosi i mnoštvo zanimljivih i ukusnih recepata koji prate sva pravila zdrave prehrane za mame, bebe i trudnice. Saznaj zašto je folna kiselina važna u vrijeme trudnoće, kakva jela je potrebno pripremati za dohranu tvojih mališana, u kojim namirnicama se nalaze važni minerali i vitamini, bitni u vrijeme dojenja te kako uz pomoć tjednih jelovnika i slasnih recepata balansirati prehranu.
Od sada korisne savjete za prehranu trudnica, majki i beba kao i jednostavne te zanimljive recepte možete pronaći na jednom mjestu, u novom Ledo vodiču kroz pravilnu prehranu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.