Zdravlje Simptomi i pomoć 03. svibnja 2018.

Noćna mora: Završila na hitnom prijemu zbog žohara koji joj se uvukao u uho

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Katie Holley osjetila je nešto čudno u uhu što ju je probudilo usred noći. Kada je došla na Hitnu pomoć, otkrili su joj da ima žohara u uhu, prenosi Insider.

"Imala sam živčani slom"

Čim je osjetila čudne kretnje u uhu, posegnula je za štapićem za uši. Nježno je prošla po unutrašnjosti  | Author: Facebook @KatieHolley Foto: Facebook @KatieHolley uha, a kad ga je izvadila vidjela je dvije crne nožice...

Kako se nedavno doselila u novu kuću na Floridi, znala je o čemu se radi jer su se ona i muž susreli s mnoštvom žohara u novoj vlažnoj i vrućoj klimi.

"Imala sam živčani slom", prisjeća se Katie. Pokušali su ga izvući pincetom, no samo su uspjeli ukloniti nožice dok je tijelo bilo zaglavljeno u unutrašnjosti uha. 

Došavši na Hitnu pomoć, liječnik joj je aplicirao anestetik u uho kako bi joj umrtvio osjetila i ubio žohara. 

"Dvije minute sam osjećala kako mi žohar umire u uhu dok se trzao", prisjeća se. 

Liječnik joj je izvadio žohara i dao antibiotike, no kad se vratila kući shvatila je da se osjeća tromo i da joj je sluh oštećen. 

Možda te zanima... Pokupili parazite na pješčanoj plaži koji su im unakazili stopala Zdravlje Možda te zanima... Invazija parazita: ako imaš jači svrbež kože, odmah se javi liječniku! Zdravlje

Ipak nisu sve izvadili....

Punih devet dana nakon incidenta, Katie je posjetila liječnika zbog boli u uhu. Misleći kako joj se vjerojatno samo nakupilo ušnog voska, liječnik joj je isprao uho, a ono što je ispalo bilo je malo reći zastrašujuće. 

Gornja polovica žohara bila je cijelo ovo vrijeme u njenom uhu. Brzo nakon toga obavila je preglede uha, grla i nosa kako bi se uvjerila da nema više nikakvih ostataka. 

"Osjećala sam ostatke nogica kako mi izlaze kroz najmanje rupice", opisuje Katie i nadodaje kako inače nije gadljiva, ali joj je ovo bilo jedno od najodvratnijih iskustava u životu.

Rijetko se događa, no treba paziti

Katein slučaj je rijedak, no ipak bi se trebalo pripaziti ako se primijeti neki kukac u sobi prije spavanja. Dođe li do toga da neki kukac uistinu zapne u uhu, ne smije ga se nikako pokušavati vaditi ili očistiti štapićima za uši jer bi se tako mogao još više nagurati u uho i oštetiti bubnjić

U tom slučaju treba lagano tresti glavu na stranu na kojoj je kukac zapeo te uliti malo ulja za bebe ili maslinovog, prenosi Insider. Živi kukci mogu oštetiti bubnjić grebanjem pa treba brzo reagirati.

Ako je kukac mrtav, može se isprati toplom vodom, no najbolje je potražiti liječničku pomoć što prije je moguće.

Žena umrla od virusa kojeg joj je prenijela zaražena mačka?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.