Zdravlje 06. travnja 2020.

Ne prepuštaj se melankoliji, preuzmi kontrolu još danas!

Foto: Guliver Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako bi vam pružili podršku i motivaciju tijekom pandemije koronavirusom donosimo specijal "Naši nutricionisti, psiholozi i kineziolozi pišu za vas". U ovom stresnom periodu važno je pojačano brinuti o sebi i priuštiti si dozu mira svaki dan.

Uobičajena reakcija čovjeka u stresnoj situaciji je borba ili bijeg. Teško se boriti protiv nevidljivog neprijatelja i bježati od njega, međutim prateći savjete stručnjaka o samoizolaciji i nošenju maske kako bi zaštitili druge i sebe izgleda da je borba poprimila novi oblik.

 | Author: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Važno je da preuzmete kontrolu nad onim nad čim imate kontrolu i budete ponosni na sebe jer činite tako. Potaknute i druge na isto kako bi se osjećali još korisnije i zadovoljnije sobom!

Što je to što još imate u kontroli?

Promislite što je to što još imate u svojoj kontroli svakodnevno? Kako provodite vrijeme? Planirate li svoj dan? Ustajete li u određeno vrijeme i znate koji su Vaši dnevni zadaci? Ako još niste, preuzmite kontrolu već danas!

U preuzimanju kontrole pomoći će ti i vježbe disanja koje možeš pogledati u videu!

.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.