Zdravlje Prirodno liječenje 23. veljače 2018.

Naturopatski onkolog održat će predavanje o holističkom liječenju raka

Foto: Planetopija
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pozivamo te na prvu ovosezonsku Planetopijinu srijedu u Makronovi koja će se održati 28.2. u 19 satai u Makronovi, Ilica 11/1, cijena ulaznice je 20 kuna.. Gost: dr. prof. Serge Jurasunas, ugledni naturopatski onkolog iz Portugala. Osiguran je prijevod na hrvatski jezik, a održat će se i romotivna prodaja knjiga u izdanju Planetopije.

Činjenica je da živimo u vremenu epidemije karcinoma, a izazovi liječenja samo sintetskim lijekovima potakli su nužnost integrativnog pristupa liječenju ove bolesti.

Što utječe na jačanje imuniteta te tumorskih supresora, a što na reduciranje tumorskih markera i širenje metastaza, zašto je ključno upoznati se s pojmom mikrobioma, što je arabinoksilan i kakvo je njegovo djelovanje u kombinaciji s kurkuminom te na što ukazuju studije slučajeva oboljelih od raka, saznaj na predavanju dr. prof. Serge Jurasunas, cijenjenog stručnjaka u sklopu ciklusa Planetopija srijedom u Makronovi.

Stručnjaci s područja imunologije, onkologije, naturopatije i nutricionizma rade na prilagodbi onkoloških protokola temeljenih na novim spoznajama. U svemu tome, mikrobiom dobiva sve značajniju ulogu. Jedan od predvodnika ovog pristupa cijenjeni je naturopatski onkolog dr. SergeJurasunas s dugogodišnjim iskustvom sinergijskog liječenja karcinoma i kombiniranih terapija.

S 50-godišnjim iskustvom rada u integrativnom pristupu zdravlju, prof. dr. Jurasunas jedanje od pionira prirodne medicine, održao je predavanja u više od 45 zemalja, autor je 150 znanstvenih radova i 7 knjiga. Vodi polikliniku za integrativni pristup onkološkim pacijentima u Portugalu.

Možda te zanima... Preporuka: "Crijeva sa šarmom" - sve o jednom podcijenjenom organu Zdravlje Možda te zanima... Rani simptomi raka koje ignoriraju žene i muškarci Zdravlje

“Ne postoji čarobni lijek za rak. Tradicionalna onkologija počiva na mitu da se tumor može uništiti samo sintetskim lijekovima. Takvo je stajalište možda bilo opravdano prije 50-ak godina, ali danas znamo da kemoterapija ne daje očekivane rezultate te da ima mnogo nuspojava i onkolozi često pacijentima ne mogu pomoći ako standardni protokol ne daje rezultate. To je neprihvatljivo, moramo tražiti dalje. Ne kažem da trebamo odbaciti kemoterapiju, ali trebamo naći nešto što će podržati imunosni sustav pacijenata i smanjiti nuspojave.”

Njegov rad temelji se na dugogodišnjoj kliničkoj praksi i istraživanju korištenjem netoksičnih terapija koje ciljaju 3 glavna obilježja karcinoma – apoptozu, angiogenezu i imunosni sustav. Iako targetiranje imunosnog sustava nije nova strategija u komplementarnoj medicini, danas se onkologija otvara prema imunoterapiji te se stvara novi smjer imunoonkologije koji ističe potrebu jačanja vlastitih obrambenih snaga organizma pacijenata.

Što utječe na jačanje imuniteta te tumorskih supresora, a što na reduciranje tumorskih markera i širenje metastaza, zašto je ključno upoznati se s pojmom mikrobioma, što je arabinoksilan i kakvo je njegovo djelovanje u kombinaciji s kurkuminom te na što ukazuju studije slučajeva oboljelih od raka, saznajte na predavanju ovog cijenjenog stručnjaka u sklopu ciklusa Planetopija srijedom u Makronovi. Ulaznica je 20 kn, a osiguran je prijevod na hrvatski jezik.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.