Zdravlje 03. svibnja 2017.

Nakon ovoga, više ti nikada neće pasti na pamet da se tuširaš bosa u teretani

Foto: Guliver/Shutterstock Osobe koje češće borave u javnim prostorima bez adekvatne zaštite (japanki u ovom slučaju) sklonije su gljivičnim infekcijama noktiju
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako si jedna od onih koji se ne tuširaju na javnim mjestima u za to namijenjenoj obući ovaj članak bi te mogao prestrašiti. Muškarac iz Texasa dobio je infekciju od koje nestaje meso (biva pojedeno), nakon što se bos tuširao u svojoj teretani. Infekcija je započela kao bradavica iz koje je nastalo njih pet, a pretvorile su se u otvorenu ranu, piše Daily Mail.

Nakon što je iskušao različite vrste lijekova i mjesecima trpio bolove, neimenovani muškarac podvrgnut je operaciji kože. Bila su potrebna tri mjeseca dok je ponovno mogao stati na nogu. Taj čovjek je anonimno poslao svoju priču i fotografije stopala čime je želio upozoriti ljude da se ne tuširaju bosi.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Spomenuti muškarac pripremao se za maraton prije nego što su svi njegovi planovi naprasno prekinuti. Na jednom od svojih redovitih treninga, za vrijeme pauze za ručak, zaboravio je japanke u kojima se inače tušira nakon treninga, a kako se vraćao na posao odlučio se ipak istuširati i to bos. Na tabanu mu je otvrdnuo dio kože i počeo ga svrbjeti, to je bio prvi znak infekcije. Taj dio kože pretvorio se u bradavicu, za koju je liječnik rekao da je benigni tumor uzrokovan HPV-om.

Kako liječiti gljivičnu infekciju na stopalima

Pio je lijekove šest mjeseci, ali stanje mu se nije poboljšavalo, infekcija se proširila i podvrgnuo se operaciji. Nakon svega što je prošao njegova poruka je: "Učini sebi uslugu i nosi obuću kad ideš na javne površine s vodom. Jeziva stvar je što virus može preživjeti više od dva mjeseca na površini. Pobrini se za svoja stopala da se ona ne bi pobrinula za tebe."

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.