Zdravlje 27. prosinca 2021.

Muče vas hemoroidi? Moglo bi vas zanimati...

Foto: Promo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Neugodni simptomi vezani uz hemoroide nažalost nisu rijetkost. Iako obavijeni stigmom i o tome se ne priča, mogu značajno utjecati na osobu i otežati svakodnevno funkcioniranje

Hemoroidi zapravo predstavljaju nakupinu krvnih žila i mekog tkiva koje svi imaju, a postajemo ih svjesni i predstavljaju problem kada se nakupine žila povećaju. Tada izazivaju simptome kao što su svrbež, bolnost, žarenje, ali i izrazitu bol prilikom pražnjenja, ponekad praćenu krvi. 

Problem odnosno hemoroidalna bolest češće pogađa trudnice, osobe starije dobi, one koji pate od dugotrajnog zatvora, a nastanku pogoduje i dugotrajna prehrana siromašna vlaknima. Sama bolest se dijeli na više stupnjeva i svakako je nužno otići na pregled liječniku koji će isključiti eventualne druge razloge tegoba, i procijeniti stanje bolesti.

Važna je prevencija

Prevencija kod ponavljajućih tegoba uključuje redovitu higijenu analnog područja nakon svake stolice i to samo s mlakom vodom jer razni sastojci proizvoda za tuširanje nisu primjereni za osjetljivo perianalno područje i narušavaju zaštitnu barijeru. 

 | Author: Promo Foto: Promo

Naravno, već spomenut unos vlakana i održavanje redovite stolice značajno pomaže smanjivanju tegoba. Za zaštitu perianalnog područja postoje posebni medicinski proizvodi formulirani kako bi olakšali tegobe i smanjile učestalost pojave neugodnih simptoma.

Novi proktološki gel

Novo u našim ljekarnama je Anorectal gel za hemoroide. Riječ je o medicinskom proizvodu s protektivnim, lubrikantnim i emolijentnim djelovanjem na analno i perianalno područje. Gel je namijenjen za tretiranje hemoroida, analnih fisura i proktitisa. Stvara sloj s učinkom barijere koji pomaže u održavanju prirodne hidratacije i fiziološke elastičnosti analne sluznice, čime se potiču i ubrzavaju postupci obnavljanja i cijeljenja. 

U svom zaštićenom sastavu, između ostalog, gel sadržava i važan aktivni sastojak hijaluronske kiseline. Pri lokalnoj primjeni Anorectal gel učinkovito je rješenje za umirivanje i zaštitu tkiva u slučaju nekompliciranih unutarnjih i vanjskih hemoroida te za tretiranje najčešćih simptoma hemoroidalne bolesti kao što su bol, nadraženost i svrbež u analnom području. Dolazi u pakiranju s aplikatorom.

Potražite u ljekarnama

Anorectal gel možete nabaviti u ljekarnama bez recepta ili s dostavom na kućnu adresu na poznatoj internet trgovini drogerija.hr, a više informacija možete potražiti na službenim stranicama Pharmoval proizvoda.