Zdravlje 23. svibnja 2014.

Tegoba o kojoj žene šute

Molimed_Zena2
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Inkontinencija je poremećaj nehotičnog gubitka kontrole nad mjehurom, a može se manifestirati kao stresna ili kao urgentna inkontinencija. Prvi korak suočavanja s problemom je otvoreni razgovor i pregled kod obiteljskog liječnika te pravilan odabir sigurnih i pouzdanih pomagala koja život čine ugodnijim

Pssst, inkontinencija

Stresna inkontinencija nastaje prilikom fizičkog napora kada dolazi do gubitka manje količine urina, a pri urgentnoj inkontinenciji dolazi do iznenadne potrebe za mokrenjem i gubitka veće količine urina.

Iako se smatra da od tog poremećaja pati čak 200 milijuna ljudi, o inkontinenciji se malo priča, a oboljeli rijetko odlučuju posavjetovati se s liječnikom zbog straha od stigmatizacije. Bez prethodnog savjetovanja posežu za neadekvatnim rješenjima koja mogu prouzrokovati niz problema poput infekcija urogenitalnog trakta, iritacije kože, nezgodnih situacija uslijed nedovoljne moći upijanja urina te neugodnih mirisa.

MoliMed štiti kod tegoba inkontinencije

S inkontinencijom se susreću milijuni žena razne životne dobi, čak dvostruko više od muškaraca, a uzrok tome su trudnoća, porod, menopauza te sama struktura ženskog urinarnog trakta. Mnoge se žene teško suočavaju s ovakvim gubitkom kontrole te fizičkim i psihičkim promjenama koje dolaze s inkontinencijom, a strah od nezgodne situacije u javnosti često ih sprječava u društvenim aktivnostima i druženjima te svakodnevnim obavezama. 

Prvi korak suočavanja s problemom je otvoreni razgovor i pregled kod obiteljskog liječnika te pravilan odabir sigurnih i pouzdanih pomagala koja život čine ugodnijim. MoliMed® ulošci za laganu inkontinenciju s jedinstvenom troslojnom jezgrom i antibakterijskim, pH neutralnim Dry Plus slojem, osiguravaju brzo upijanje i zadržavanje tekućine, pri čemu neutraliziraju neugodne mirise. Korištenjem materijala koji su nježni za kožu i maksimalno prozračni znatno je smanjena mogućnost iritacije, a dizajnom koji je prilagođen obliku tijela pružena je potrebna udobnost i diskrecija pri nošenju.

Inkontinencija – apsolutni tabu kod muškaraca

Muškarci se, zahvaljujući strukturi muškog urinarnog trakta, znatno rjeđe suočavaju s problemima inkontinencije. Prema rezultatima istraživanja, procjenjuje se da je oko 17 posto muškaraca iznad 60 godina iskusilo probleme inkontinencije, ali taj se postotak povećava s godinama starosti. Iako postoji više uzroka, jedan od češćih je povećanje prostate u muškaraca starije životne dobi. 

Inkontinencija u muškaraca rjeđe se dijagnosticira jer se muška populacija u pravilu teže suočava s tegobom i to zbog osjećaja nemoći, srama te gubitka samokontrole koji ih često sprječavaju da o svojim problemima otvoreno porazgovaraju s liječnikom, obitelji ili prijateljima. Samim time, muškarci su i manje informirani o samoj inkontinenciji što im otežava pravilan odabir pomagala. MoliMed® proizvodi za inkontinenciju za muškarce pružaju sigurnost i samopouzdanje svojom specijalnom troslojnom upijajućom jezgrom koja zadržava veliku količinu tekućine i osigurava visoki stupanj zaštite od izlijevanja tekućine. Proizvodi su posebno kreirani tako da odgovaraju muškoj anatomiji, a specijalne molekule Cydex pouzdano apsorbiraju i zadržavaju miris urina te tako osiguravanju potpunu diskreciju.

Problemi s inkontinencijom ne znače kraj aktivnog života i potpunu promjenu životnih navika. Pravovremenim dijagnosticiranjem i reagiranjem moguće je i dalje živjeti punim plućima, osjećati sva životna zadovoljstva i uživati u radostima koje nam donosi svaki prvi dan ostatka našeg života.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.