Zdravlje Koronavirus - simptomi, prevencija i savjeti stručnjaka 26. ožujka 2020.

Mladi umjetnik i producent zaražen koronavirusom osvrnuo se na svoje simptome i pozvao druge da stave fokus na Zemlju

Foto: Antonio Kiselić Ledinsky/Facebook
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

'Temperatura, suhi kašalj i blaga groznica. Indikacije koje su se u intervalu i s različitim simptomima pojavile dva puta u tjedan dana', započeo je svoj tekst na Facebooku konceptualni umjetnik i producent Antonio Kiselić.

"Trinaesti je dan kako ležim na Klinici za infektološke bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu i petnaesta sam osoba kojoj je test na COVID - 19 bio pozitivan. Zdravstveno stanje mi je u cijelom procesu hospitalizacije do sada bilo stabilno, bez većih promjena u odnosu na nečije djedove, supruge, braću, rođakinje, prijatelje, ljubavnice, susjede i radne kolege koje leže na respiratorima s nepoznatim ishodom", naveo je Kiselić.

Možda te zanima... Kada s čim i koliko često treba čistiti mobitel dok traje koronavirus Zdravlje

"Trinaest je dana prošlo od kad mi je liječnik preko staklene barijere priopćio: 'Pozitivni ste'; trinaest dana od kad se je brojka s 15 popela na gotovo 400 inficiranih osoba, a onih u samoizolaciji na više od 13.000 - brojke koje iz dana u dan rastu."

"Zamolio bih vas ovim putem da shvatite postojeće stanje ozbiljno i pridržavajte se strukovnih uputa. Imate na umu da vaše neodgovorno ponašanje može ubiti osobe slabog imunološkog sustava i kronične bolesnike u čiju skupinu spadaju djeca, mladi i odrasli", zaključio je.

"Ne širite paniku, ne budite nasilni, ne čovječni i ne posežite za segregacijskim metodama prema članovima obitelji ili prijateljima onih koji su zaraženi, a čemu možemo svjedočiti u brojnim sredinama. Aktivirajte se u lokalnim zajednicama - zgradama, ulicama i kvartovima; podržite stare, nemoćne i osobe s posebnim potrebama u kupnji i dostavi namirnica i lijekova te osnovnoj socijalizaciji."

U svojem tekstu mladi procedent pozvao je druge da postave fokus na "planet Zemlju redukcijom otpada i svog utjecaja na okoliš povezivanjem s malim lokalnim proizvođačima koji vam mogu dostaviti voće, povrće i ostale prehrambene artikle umjesto da podržavate aktere širokog lanca opskrbe koji troše velike količine prirodnih resursa kako bi dostavili robu na police trgovačkih centara. Pokušajte smanjiti konzumaciju mesa i mliječnih proizvoda - orijentirajte se na biljne izvore kalcija minerala i proteina poput grahorica, tofua, algi i sjemenki."

Zašto toliko ljudi mrzi Gretu Thunberg - i zašto su protiv njezinog klimatskog aktivizma? Možda te zanima... Thunberg: ‘Nisam još testirana, ali vjerojatno je da imam koronavirus’ Zdravlje

"Zadržimo pažnju i solidarnosti prema svijetu u/oko sebe i nakon završetka virusne infekcije imajući na umu da se sve mijenja, ali da je moguće i više nego ikada potrebno uspostaviti ravnotežu. Pokrenimo unutarnju promjenu. Pozdrav iz yoga sobe", zaključio je Kiselić.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.