Zdravlje 09. svibnja 2019.

Meghan Markle poslala snažnu poruku o ženskom tijelu

Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Meghan Markle i princ Harry 6. svibnja, postali su roditelji dječaka kojeg su nazvali Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Dva dana kasnije 8. svibnja pokazali su dječaka javnosti (mediji su ga nazvali Baby Sussex), a Markle je pokazala kako doista izgledaju žene nakon porođaja i time dobila poštovanje mnogih.

Za razliku od mnogih poznatih žena, Markle je nosila odjeću koja je pokazivala izbočeni trbuh nakon porođaja, što je normalno i prirodno stanje. 

Ispod fotografije objavljene na službenom Instagramu vojvode i vojvotkinje od Sussexa našli su se brojni komentarima, među kojima i ovaj: "Nadam se da će ljudi postati svjesniji da je normalno i dalje izgledati trudno nakon poroda. Izgleda predivno."

Mnoge poznate i nepoznate žene vole pokazivati svoje fotografije nedugo nakon porođaja s ravnim trbusima i vitkom linijom, a mediji im se pri tom dive i nabijaju komplekse milijunima žena koje ne izgledaju tako nakon porođaja pri tom im šaljući poruku da nije dovoljno što su rodile, nego da bi odmah trebale i izgledati savršeno.

 | Author: Chris Allerton/Press Association/PIXSELL Foto: Chris Allerton/Press Association/PIXSELL

S medicinskog aspekta potpuno je uobičajeno da je trbuh nakon poroda još neko vrijeme izražen jer se tijelo mijenja tijekom devet mjeseci trudnoće maternica, koža i trbušni mišići se rastežu i potrebno je neko vrijeme da se vrate na uobičajenu veličinu, unatoč činjenici da nakon porođaja žene u prosjeku izgube oko pet i pol kilograma. missMAMA piše da se ukupna dobivena težina sastoji od:

Možda te zanima... Meghan Markle otkriva svoj omiljeni doručak i koje vitamine dodatno uzima Hrana

 

  • Dijete od 2500 do 4200 grama
  • Posteljica oko 700 grama
  • Plodova voda oko 900 grama
  • Povećanje dojki od 450 do 1350 grama
  • Povećanje maternice oko 900 grama
  • Zalihe masti i povećanje mišićne mase od 1800 do 3800 grama
  • Povećan volumen tekućine od 900 do 1350 grama
  • Povećan volumen krvi od 1350 do 1800 grama

 | Author: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL

"Uobičajeno je da nove mame izgube oko 9 kg u prvom mjesecu nakon poroda. Budući da se većinu žena savjetuje da tijekom trudnoće dobiju 11-15 kg, jedan mjesec kasnije, vrlo je vjerojatno ovisno o navikama da dođu na svoju prijašnju težinu", piše missMAMA.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      trnje

      Predivni Harry koji je prvi princ koji drži bebu,a ne ko drugi prinčevi koji su se samo smješkali uz supruge koje su jedva stajale na nogama i još držale bebu.Svaka čast

    • Default avatar -
      trnje

      Svaka joj čast.Prekrasna Megan poslala je još veću poruku s tim što nije pred javnost izašla odmah par sati nakon poroda jer je normalno da žena poslije poroda leži i miruje,a ne da se muči naslikavajući se u štiklama ali i predivni mladi Harry je poslao poruku svim očevima da su i oni važni i da su tu da pomažu ženama jer on je prvi princ koji drži bebu u rukama,a ne majka i tako joj pomaže.Svi drugi prinčevi su samo stajali i smješkali se u kameru kraj supruga koje su jedva držale sebe i još b

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.