Zdravlje 29. studenoga 2012.

Mama uvijek zna najbolje

Malac_C_3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tijekom prosinca savjete za najbolju prehranu svoje dojenčadi i male djece, majke će stručno, kvalitetno, brzo i razumljivo moći dobiti diljem Hrvatske u 460 ljekarni s oznakom ADIVA. Naime, ljekarnici koji provode ADIVA program, njih 650 iz cijele Hrvatske, upoznati su s najnovijim saznanjima iz područja prehrane djeteta

Dodatnoj edukaciji ljekarnika pridonio je i doc. dr. sc. Milivoj Jovančević, predsjednik udruge ''Centar dječjeg zdravlja'' i autor knjige ''Godine prve, zašto su važne''. Savjetovanje u okviru ADIVA programa pod nazivom ''Mama zna najbolje - jer zna pitati'' podrazumijeva da je majčino mlijeko u prvih 6 mjeseci života najbolja hrana za novorođenče jer zadovoljava sve prehrambene potrebe za rast i razvoj djeteta. Majčino mlijeko sadrži sve sastojke u idealnom omjeru. No, ako majka ne može dojiti, treba odabrati kvalitetnu mliječnu hranu koja u određenoj dobi najbolje odgovara prehrambenim potrebama dojenčeta te omogućuje pravilan rast i razvoj. 

Ljekarnik savjetuje

Na tržištu postoji čitav niz različitih univerzalnih i specijalnih mliječnih formula, pa je stručan savjet o izboru prave nadomjesne hrane preporučljivo potražiti ''iz prve ruke'', od ljekarnika. Ako dojenje nikako nije moguće, ljekarnik će ti savjetovati najprimjerenije nadomjesno mlijeko za tvoje dojenče, a u slučaju tegoba prehrane (kolike, bljuckanje, zatvor) savjetovat će formulu s posebnim sastavom.

ADIVA savjetom do zdravlja je program čiji je cilj kod građana probuditi svijest da su ljekarnici najpristupačniji zdravstveni djelatnici te da ih se potakne da slobodno u ljekarni zatraže stručan savjet o ispravnoj primjeni lijekova, sprečavanju nastanka bolesti te očuvanju zdravlja. Program se provodi u 460 ADIVA ljekarni diljem Hrvatske. ADIVA ljekarne prepoznat ćeš po istaknutoj oznaci na ulaznim vratima i oznakama na recepturi.

Svoju najbližu ADIVA ljekarnu potraži na www.adiva.hr.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.