Zdravlje 01. kolovoza 2020.

Liječnici uklonili kabel za punjenje mobitela iz muškarčeva mokraćnog mjehura

Foto: Screenshot: Wallie Islam / Facebook
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Liječnici u Indiji uklonili su kabel za punjenje mobitela, dugačak gotovo 60 centimetara, iz mokraćnog mjehura 30-godišnjeg muškarca.

Kirurg sa sjedištem u Guwahatiju, doktor Walliul Islam, objavio je u na svojem Facebooku da je 30-godišnji muškarac operiran u bolnici u Assamu nakon što se požalio na bolove u želucu te nakon što ih je obavijestio o prethodnoj povijest gutanja slušalica. Iz njegova mokraćnog kanala ovog su puta ipak izvadili kabel za punjenje mobitela, dugačak gotovo 60 centimetara.

Možda te zanima... 5 bizarnih bolesti za koje vjerojatno nisi ni čula - od sindroma Alise do jedenja vlastite kose Zdravlje

"Nakon 25 godina iskustva u kirurgiji i dalje me iznenađuju i šokiraju slučajevi poput ovoga gdje su moje intelektualne i kirurške vještine dovedene u pitanje", napisao je Islam u svojoj objavi.

Zanimljivo jest i da je prije same operacije ispitana bila pacijentova stolica i urađena je endoskopija, ali kabel nije bio pronađen. No, zbog spomenute medicinske povijesti slučajnog gutanja slušalica nastavili su tražiti dalje, prenosi CTV News.

"Operirao sam ga i ništa nisam pronašao u gastrointestinalnom traktu. Umjesto toga, otkrio sam kabel za punjač mobilnog telefona u njegovom mokraćnom mjehuru", rekao je i dodao kako su svi vjerojatno već pogodili način na koji je on mogao doći do tamo. "Kabel je ušao kroz mokraćnu cijev na penisu i tako dospio mokraćnog mjehura", zaključio je Islam.

Rendgenskom snimkom potvrđeno je da je kabel uvučen kroz mokraćnu cijev penisa, ali Islam kaže da 30-godišnji muškarac i dalje inzistira da je on u organizam unesen oralno. "Sve je na ovoj zemlji moguće, zaista", dodao je Islam koji je na svojoj Facebook stranici podijelio i video snimak operacije na kojem se vidi uklanjanje crnog kabela praćeno fotografijama izvađene žice i čovjekovim rendgenom.

Islam je u objavio objasnio da je operacija bila uspješna i da se pacijent oporavlja.

Lubenica Možda te zanima... Sok od lubenice čisti bubrege i mokraćni sustav Dijeta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.