Zdravlje 24. travnja 2016.

Posjeti predavanje dr. Lidije Gajski!

Lidija-Gajski-M
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Suvremena medicina nudi sve više dijagnostičkih i terapijskih postupaka od kojih je značajan dio nepotreban, pa i škodljiv za zdravlje, smatra poznata liječnica dr. Lidija Gajski koja će na ovoj Planetopijinoj srijedi govoriti o intrigantnoj temi je li suvremena medicina više u službi čovjeka ili korporacija

Dr. Gajski smatra kako medicina pronalazi „bolesti“ onda kad ih realno nema te stvara psihološku, socio-kulturnu i ekonomsku štetu i medikalizirajući društvo. 

Intrigantna tema na Planetopijinoj srijedi

'Proizvođači medicinske tehnologije, koji su posljednjih tridesetak godina ovladali vitalnim segmentima medicine, uz pomoć vodećih liječnika i političara kreiraju znanstvene nalaze, educiraju liječnike i pacijente te uređuju zdravstvenu politiku na način koji njima odgovara. Korisnici zdravstvenih usluga trebali bi se upoznati s negativnim fenomenima i tendencijama moderne medicine, kako bi se mogli zaštititi i zahtijevati poboljšanje, odnosno promjenu postojećeg, sad već uvelike disfunkcionalnog modela zdravstvene zaštite', smatra dr. Lidija Gajski.

Više o ovoj intrigantnoj temi saznajte na Planetopijinoj srijedi, 27.4. u 19 sati.  Zbog ograničenog broja mjesta osigurajte svoje ulaznice na vrijeme u knjižari Planetopija, Ilica 68, Zagreb.

Što doktorica Lidija Gajski misli o cjepivu protiv HPV-a?.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.