Zdravlje 06. listopada 2014.

Paukova mreža-znak bolesnih vena

Ven-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Izbjegavaš kraće suknje i hlače, neugodno ti je pokazivati kožu na kojoj su vidljive proširene vene u obliku plavkastih tračaka ili paukove mreže? One se najčešće pojavljuju na unutarnjem dijelu natkoljenica, iza koljena ili vanjskom području bedara. Pročitaj kako nastaje i kako pristupiti uklanjanju ove ne samo neestetske pojave, nego i jako nezdrave

 Puno se žena diljem svijeta suočava neprivlačnom pojavom kroz kožu vidljivih zeleno-plavih vena u obliku popucalih tračaka. One nastaju kao posljedica narušenog protoka krvi u nogama prouzročenog niskim tlakom u venama. Naime, krv omogućava normalan protok kisika i hranjiva u tijelu i brine o životno neophodnim procesima. Vremenom slabi funkcija vena, zidovi vena olabave i dolazi do venske propusnosti.

Što kaže stručna savjetnica?

Simptomom venske propusnosti se suočava čak svaka druga žena i svaki četvrti muškarac. Pojava je u najvećoj mjeri genetski uvjetovana, no ništa manje nisu za nju krivi uvjeti u kojima živi suvremen čovjek. ''Popucale vene su najčešće genetski uvjetovane, ali povezano s našim životnim stilom. One se ponajviše javljaju kod osoba čiji posao zahtjeva dugotrajno stajanje ili sjedenje, kod onih koji nose iznimno uske hlače i visoke potpetice i, normalno, kod onih koji se premalo kreću'', kaže Azra Hodžić, stručna savjetnica u trgovinama Sensilab misli Zdravo i dodaje kako to stvara povećan tlak u venama nogu i posljedično narušeni protok krvi zbog čega na površini kože nastaju nepoželjne popucale vene u obliku pauka.

Rješenje u dodatku prehrani

Ako poduzmemo nešto oko toga na pravo vrijeme, možemo ublažiti simptome i usporiti njihovo napredovanje ili spriječiti nastanak vidljivih vena. Za odličnu pomoć pri uklanjanju vena u obliku paukove mreže preporučuje stručna savjetnica proizvod Vein Stop. Vein Stop je dodatak prehrani za vidljivo smanjenje vena na površini kože koji sadrži kombinaciju bioflavonoida, borovnice, ekstrakt sjemenki grožđa i vitamina C. ''Svi ti sastojci smanjuju propusnost vena, ubrzavaju tvorbu kolagena te jačaju venske zidove u nogama u samo nekoliko tjedana. Uz sve to još uklanjaju izgled plave mreže, vlaže i njeguju kožu'', kaže savjetnica.

U čemu je tajna?

Vein Stop sadrži kombinaciju prirodnog hibiskusa, naranče, sjemenki grožđa, borovnice, heljde i vitamina C koji pomažu u normalnom djelovanju vena i time u protoku krvi u nogama. Bioflavonoidi povećavaju unutarstaničnu koncentraciju vitamina C, smanjuju propusnost i labavost kapilarnih zidova i zaustavljaju uništavanje kolagenskih vlakana. Naime, vitamin C igra važnu ulogu kod produkcije kolagena koji predstavlja ključan sastojak venskih zidova. Pomoću istovremenog djelovanja bioflavonoida i vitamina C pomažemo u normalnom protoku krvi u nogama. Ekstrakt sjemenki grožđa bogat je prirodnim izvorom proantocijanida i oligomernih proantocijanidnih kompleksa (OPC) koji vode računa o očuvanju cjelovitog vaskularnog sustava i sprječavaju labavost venskih zidova. U sinergiji s ostalim ekstraktima proizvod Vein Stop poboljšava protok krvi u nogama i olakšava simptome kao što je neestetska pojava plavo-zelenih vena na površini kože.
Za čitatelje Zdrave Krave pripremili su akciju:

SAMO DANAS Vein Stop u ponudi 3 za cijenu 2 >>

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.