Zdravlje 11. studenoga 2021.

Ova genijalna dermatološka kozmetika konačno je stigla i u Hrvatsku! Evo zašto je volimo

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sklonost ljuskanju kože ili noktiju, gubitak pigmenta po tijelu koji se javlja, na primjer, kod vitiliga ili tamne mrljice nakon izlaganja suncu samo su neke od pojava za čiju njegu brine Eptaderm, novi dermokozmetički brend u Hrvatskoj.

Svaka je koža posebna te zahtijeva njegu u potpunosti prilagođenu njenom stanju. No, za razliku od suhe, normalne ili masne kože, postoje određena stanja koja trebaju pomno odabrane kvalitetne sastojke kako bi ovaj najveći organ ljudskog tijela zračio zdravljem. 

Eptadermove tri linije, EPTA PSO, EPTA VTLG i EPTA SPOT potpisuju švicarski stručnjaci koji su se oslonili na inovativne formulacije za njegu jedinstvene kože. Svi proizvodi napravljeni su od visoko kvalitetnih sastojaka prilagođenih cjelodnevnoj upotrebi te ne sadrže gluten, parfem, parabene niti su testirani na životinjama. Znanstvenici su iskoristili ono najbolje od prirode pa je upravo voda švicarskih ledenjaka još jedna zajednička karakteristika svih triju linija. Ona čini idealnu podlogu za otapanje i prijenos djelatnih tvari zbog svoje čistoće, ravnoteže minerala te hidrirajućih i relaksirajućih svojstava. 

 | Author: Promo Foto: Promo

Eptadermova njega kože sklone ljuskanju

Do ljuskanja kože može doći iz mnoštva razloga, a jedan od njih je i psorijaza. Ovo stanje kože karakterizirano je ljuskastim zadebljanjima, često popraćenima crvenilom što rezultira zatezanjem suhe kože i svrbežom. Kako bi doskočili ovim problemima, kreirana je EPTA PSO linija vodeći računa primarno o potrebama korisnika. Zbog toga se može koristiti samostalno, ali i uz dermatološku terapiju za oralno ili topikalno liječenje psorijaze. 

Sastoji se od ukupno pet proizvoda, EPTA PSO gela za čišćenje, EPTA PSO 10 bogate emulzije, EPTA PSO 30 kreme, EPTA PSO 50 plus kreme koja jedina na tržištu ima čak 50% ureje namijenjene primjeni na cijelom tijelu i jedinog preparata za jačanje i zaštitu noktiju sklonih ljuskanju u obliku brzoupijajućeg laka, EPTA PSO Nokti. 

Visok udio ureje u gotovo svim proizvodima pruža restrukturirajući, ovlažujući i umirujući učinak. Ovaj sastojak utječe na izvor ljuskanja, potiče uklanjanje ljusaka, otapa rožnati sloj kože te omekšava i zaglađuje zadebljale površine. Cetiol® Ultimate je certificirani emolijens, odnosno pripravak prirodnog podrijetla koji ima jaku moć vlaženja. Kod suhe kože, štiti i pojačava njenu barijeru. Olivem® 1000 certificirani je prirodni emulgator sastavljen od konjugata masnih kiselina sa sorbitanom. Ima obnavljajuće djelovanje te se pokazalo da smanjuje crvenilo, stvara film koji štiti kožu od vanjskih utjecaja i djeluje kao emolijens, odnosno svojevrsni omekšivač. Naposljetku, Octopirox® je još jedan važan aktivni sastojak koji kontrolira rast mikroorganizama. 

Epta SPOT linija brine o koži sklonoj tamnim mrljicama 

Bilo da se radi o posljedici izlaganja suncu, postporođajnim i hormonalnim promjenama ili pak genetskim faktorima, tamne mrljice mnogima zadaju glavobolju. Kako bi potaknula ravnotežu melanina u koži, EPTA SPOT linija pruža sveobuhvatnu i cjelodnevnu pomoć pri borbi s hiperpigmentacijom svake vrste. 

 | Author: Promo Foto: Promo

EPTA spot gel za čišćenje lica svojom inovativnom formulacijom potaknut će regeneraciju kože sklone hiperpigmentaciji, dok će EPTA SPOT dnevna krema i noćni serum održavati kožu hidriranom 24 sata. Kao dodatak ovim trima proizvodima ističe se EPTA SPOT 50+ krema za zaštitu kože od sunca koja iako sadrži visok SPF, ne ostavlja bijele mrlje te se lako upija u kožu. Liniju karakterizira specifična kombinacija prirodnih sastojaka poput ViaPure® ekstrakta korijena sladića s depigmentirajućim učinkom, alfa arbutina koji uz svoje izvrsne sposobnosti posvjetljivanja ima antioksidativna i protuupalna svojstva te glikolna kiselina koja ima eksfolirajuće djelovanje te potiče stvaranje kolagena i elastina u koži. Sva četiri proizvoda mogu se koristiti i kao podrška liječničkim tretmanima kože poput pilinga i lasera kao dodatno oružje u bitci za zdravi ten. 

Osobe s depigmentiranim područjima imaju novu kvalitetnu opciju 

U Hrvatskoj je općenito dosad postojala izrazito mala ponuda proizvoda za njegu kože sklone depigmentaciji kakva se javlja i kod vitiliga. Kao novi adut u ovom području pristigla je EPTA VTLG linija, točnije njena EPTA VTLG emulzija. Ovaj je proizvod baziran na vodi švicarskih ledenjaka, dok glavnu ulogu u regulaciji depigmentacije ima Inoveol® EGCG, stabilnija verzija prirodnog flavonoida iz kineskog čajevca koji se stoljećima koristi za detoksikaciju i usporavanje starenja kože. Uz nju, vitamin C u obliku  natrijeva askorbil fosfata djeluje na pigmentaciju, ujednačenost i čistoću tena dok DNAge® i popularni niacinamid podupiru sposobnost obnavljanja kože. 

Za osjećaj zdravlja na koži kakav pružaju Eptadermove linije potrebna je svakodnevna njega. Savjete o savršenoj kombinaciji proizvoda iz linija EPTA PSO, EPTA VTLG i EPTA SPOT možete zatražiti preko web stranice i kanala društvenih mreža brenda Eptaderm, njihovom Facebooku ili Instagramu, kao i putem razgovora s ljekarnicima diljem Hrvatske, uživo ili u online ljekarnama.