Zdravlje 23. siječnja 2018.

Koristila sam ovlaživač zraka mjesec dana, poboljšala san, a koža mi je zahvalna!

1/3
Foto: Martina Medverec ( privatna arhiva)
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ovlaživače zraka koristim već deset godina na poslu. Svaki put kad osjetim da mi je pala koncentracija ili da je u uredu postalo zagušljivo, stavim kapljicu, dvije svog omiljenog eteričnog ulja i upalim ovlaživač zraka.

Ovlaživači zraka, za sve one koji nisu upoznati s ovim pametnim gadgetima, poboljšavaju kvalitetu zraka u zatvorenim prostorijama, tako da povisuju vlažnost zraka u suhim prostorima, a kvalitetan zrak zatim poboljšava sposobnost koncentriranja i čini te produktivnijom. 

Možda te zanima... Kako sezona grijanja šteti tvojoj koži i što možeš napraviti? Zdravlje

Nagrađivani pametni švicarski ovlaživač zraka

Imala sam priliku isprobati nagrađivani švicarski ovlaživač zraka OSKAR mjesec dana u svom domu i ovo su moja iskustva. Najviše me oduševila pametna tehnologija pomoću koje sama reguliraš željenu razinu vlažnosti u sobi pomoću ugrađenog higrostata. Higrostat se koristi za podešavanje željene vlage u zraku, možeš birati između sljedećih razina: 40 posto relativne vlažnosti zraka (1 plava svjetiljka), 45 posto (dvije plave svjetiljke), 50 posto ( tri plave svjetiljke), 55 posto ( četiri plave svjetiljke) i kompletan rad ( pet plavih svjetiljki). Ako žarulje trepere, to znači da je već postignuta željena vlažnost zraka.

Lakši san i ljepša koža

Već treći dan "spavanja s OSKAROM", osjetila sam značajno poboljšanje kvalitete sna i "lakši" zrak u spavaćoj sobi, budila sam se odmornija i s više energije i nisam se toliko vrtjela tijekom noći.  Također, koža i usne mi ujutro nisu bili isušeni ( što je dosta velik problem u sezoni grijanja) i znatno sam lakše disala ( izgubio se onaj osjećaj težine u zraku i plućima koji se javlja nakon što cijelu noć spavaš u zatvorenoj sobi). 

Možda te zanima... Kako riješiti problem suhoće zraka u sezoni grijanja? Zdravlje

Najbolji izbor za ekološki osviještene

OSKAR je u mojem domu radio dan i noć, a pritom se sam gasio i palio, u trenutcima kada se je optimalna razina vlažnosti u prostoriji promijenila. Sve što sam na početku trebala napraviti je uliti dovoljno vode (možeš koristiti vodu iz pipe), odabrati brzinu rada ( 1 ili 2) i razinu ovlaživanja ( od 1 do 5). Također, nema straha ako ga ostaviš upaljenog koliko dugo hoćeš jer sva tri modela OSKAR ovlaživača su iznimno ekonomična, troše vrlo malo energije, a pritom su programirani na tihi rad. 
 

 | Author: PR Foto: PR

Opuštanje uz eterična ulja

Svi OSKAR modeli imaju poseban dodatak za dozator mirisa. Jednostavno kapni svoje najdraže mirisno ulje u njega i opusti se dok ti dom ili ured ispunjavaju željene arome. Ja sam koristila osvježavajuću kombinaciju eteričnog ulja naranče, lavande i melise koja opušta živčani sustav i pomaže kod depresije i poremećaja spavanja. Kako je OSKAR u mom domu radio cijeli dan, čim sam ušla u stan, osjetila sam divan miris eteričnog ulja koji je na mene automatski djelovao kao antidepresiv i djelovao relaksirajuće na sva čula. Također, apsorbirani zrak iz prostorije pumpa se kroz natopljene organske filtere, koji zadržavaju finu prašinu i alergene, čime se vraća čist i vlažan zrak u prostoriju. 

 | Author: Martina Medverec ( privatna arhiva) Foto: Martina Medverec ( privatna arhiva)

Ovlaživači zraka OSKAR dolaze u tri veličine, jačine i boje

Od velikih ureda do 100 metara kvadratnih, koje će pokriti jačina modela OSKAR big, onih srednje veličine do 50m2 koje će svježim zrakom najbolje opskrbiti OSKAR ili privatnih prostora za rad do 30m2, za koje je savršen OSKAR little, ovlaživači će ti pomoći održati svježinu i kvalitetu zraka, makar morala ostati raditi i do kasnih noćnih sati. 

Gdje se mogu kupiti Stadler Form proizvodi?

Osiguraj optimalnu vlažnost i ugodan osjećaj u svom domu na vrijeme jer upravo sada (akcija traje do 15.3.2018 ili do isteka zalihe) možeš nabaviti Oskar little po akcijskoj cijeni od 799,00 kn i OSKAR po akcijskoj cijeni od 1.199,00 Kn kod ovlaštenih prodavatelja Elipso, web shop Stadler Form Hrvatska, PEVEC, eKupi, Svijet Medija, Emmezeta, Harvey Norman. Više o proizvodima i akciji možeš pogledati ovdje.
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.