Zdravlje Zdrava i produktivna na poslu 04. prosinca 2017.

Kako sezona grijanja šteti tvojoj koži i što možeš napraviti?

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Suhoća zraka na poslovnom mjestu može te učiniti tromom i umornom. Sezona grijanja neminovno izaziva ovaj veliki problem, no uz ovlaživače zraka, vlažnost zraka postaje optimalna, a kvalitetan zrak poboljšava sposobnosti koncentriranja i čini te produktivnijom.

Zašto je kvaliteta zraka ključna za produktivnost?

Zrak je osnova života svih nas. Svakoga dana u prosjeku udahnemo i izdahnemo 20.000 puta, što odgovara količini od oko 12.000 litara zraka - i to je naša svakodnevna potreba. Kvaliteta toga zraka izravno djeluje na našu dobrobit i produktivnost. Optimalna vlažnost zraka igra ključnu ulogu. Za stambene i poslovne prostorije, idealna relativna vlažnost zraka koju preporučuju liječnici iznosi od 40% do 60%.

Do isušivanja zraka uglavnom dolazi zimi, pri velikoj uporabi grijanja, te vlažnost zraka u zatvorenome prostoru pada ispod 30%. 

Idealni za svaki ured

Ovlaživači zraka, održavajući optimalnu vlažnost zraka, poboljšavaju kvalitetu zraka u zatvorenim prostorijama. Idealni za poslovne prostore, zbog svojeg varijeteta veličina, boja i izgleda, su ovlaživači iz linije OSKAR.

Izrađeni prema standardima vrhunske kvalitete i u suradnji s renomiranim dizajnerima, ovlaživači zraka OSKAR dolaze u tri veličine, jačine i boje, ovisno o veličini poslovnog prostora za koji ti trebaju. 

 | Author: PR Foto: PR

Proizvodi ih švicarska tvrtka Stadler Form, specijalizirana za razvoj, proizvodnju i prodaju kućanskih aparata s naglaskom na poboljšanje kvalitete unutarnjeg zraka. Proizvodi Stadler Form karakteriziraju izuzetan dizajn povezan s vrhunskom kvalitetom i inovativnom tehnologijom. Više od petnaest nacionalnih i međunarodnih nagrada potvrđuje (Reddot design award, German design award, Allergy-friendly Quality tested – ECARF), a izvozi svoje proizvode u više od 40 zemalja u svijetu.

Na ovome linku možeš provjeriti specifikacije svakog od modela iz linije OSKAR. Upravo je OSKAR dobio prestižnu nagradu za dizajn u kategoriji 'Special Mention' koju dodjeljuje Njemačka udruga za dizajn.

Od velikih ureda do 100 metara kvadratnih, koje će pokriti jačina modela OSKAR big, onih srednje veličine do 50m2 koje će svježim zrakom najbolje opskrbiti OSKAR ili privatnih prostora za rad do 30m2, za koje je savršen OSKAR little, ovlaživači će ti pomoći održati svježinu i kvalitetu zraka, makar morala ostati raditi i do kasnih noćnih sati

Nemoj se ustručavati ostaviti ga upaljenog koliko od dugo hoćeš jer sva tri modela su iznimno ekonomična, troše vrlo malo energije, a čak kod najvećeg od njih, OSKARa big, maksimalna potrošnja energije iznosi tek 32W. To ga čini odličnim za sve eko - osviještene tvrtke. 

Nema straha od dekoncentracije jer svaki od ovih modela programiran je na tihi rad, a sama si reguliraš željenu razinu vlažnosti u sobi pomoću ugrađenog higrostata

 | Author: PR Foto: PR

Opusti se uz aromaterapiju usred radnog vremena

Svi OSKAR modeli imaju poseban dodatak dozatora mirisa. Jednostavno kapni svoje najdraže mirisno ulje u njega i opusti se dok ti ured ispunjavaju željene arome.

U videu slijedi uputa kako dozirati aromatična ulja uz uputstvo kako očistiti filter, (koji je napravljen od organskih materijala - ne brini, znat ćeš kada ga treba zamijeniti jer OSKAR ima i podsjetnik o zamjeni filtera) te sve druge funkcionalnosti:

Smanjen rizik od gripe na poslu

Nije rijetko da kada se jedan od tvojih kolega ili kolegica razboli na poslu, često i drugi počnu šmrcati i kašljati zbog mikroba koji se prenose zrakom, a pogotovo suhim zrakom, koji pospješuje njihovo razmnožavanje

Održavanjem zraka vlažnim pomoću ovlaživača, smanjit ćeš skupa sa svojim kolegama rizik od zaraze gripom i sličnih bolesti, jer virus gripe preživljava kraće vremena u optimalno ovlaženim prostorijama. Također, tvoje će sluznice biti manje nadražene, čime će se smanjiti mogućnost obolijevanja te olakšati dišne puteve u slučaju da kašlješ i šmrcaš. 

Pored toga, osjećat ćeš se općenito fizički bolje jer ti koža, oči i nos neće biti suhi od nekvalitetnog zraka iz grijalica.

 | Author: PR Foto: PR

Uredske biljke i namještaj su sigurne

Uredske biljke često znaju propasti od osušivanja tijekom zime. No, ovlaživači će pomoći održavanju zemlje vlažnom i time zaštiti biljke od propadanja. 

Pucanje drveta zbog suhog zraka na uredskom namještaju također će biti spriječeno ovlaživačima OSKAR, koji će pomoći pri zadržavanju cjelovitosti drveta kako bi potrajalo godinama, a jednako će djelovati i na parkete

Gdje se mogu kupiti Stadler Form proizvodi?

Osiguraj optimalnu vlažnost i ugodan osjećaj u svom domu na vrijeme jer upravo sada (do 31.12.2017. ili do isteka zalihe) možeš nabaviti Oskar little po akcijskoj cijeni od 799,00 kn i OSKAR po akcijskoj cijeni od 1.199,00 Kn kod ovlaštenih prodavatelja Elipso, web shop Stadler Form Hrvatska, PEVEC, eKupi, Svijet Medija, Emmezeta, Harvey Norman. Više o proizvodima i akciji možeš pogledati ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.