Zdravlje 14. studenoga 2019.

Korejska rutina: 5 savjeta uz koje ćeš uvijek imati odmorno lice

Foto: Guliver/Shutterstock

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Poznato je da Korejke imaju besprijekornu kožu, zbog čega je njihova beauty rutina privukla globalnu pažnju. Donosimo ti nekoliko savjeta uz koje će ti lice uvijek izgledati odmorno

Korejke su poznate po predivnoj porculanskoj koži pa ne čudi da je njihova rutina njege kože privukla i globalnu pažnju. K-beauty, kako se danas popularno zove, može se nazvati dijelom korejske kulture. Majke od najranijih dana uče svoje kćeri kako se umivati i brinuti o koži, što uključuje određene kozmetičke proizvode, ali i prehranu te stil života. Na primjer, mlade Korejke nose kišobrane za vrijeme sunčanog dana kako bi se zaštitile od UV zraka i neželjenih mrlja po koži. Osim što kožu moraš hidrirati tijekom cijele godine, donosimo ti i 5 praktičnih savjeta iz korejske beauty rutine pomoću kojih ćeš uvijek imati odmorno lice.

1. Redovna eksfolijacija

Ljudi dnevno izgube oko 10 milijardi mrtvih stanica kože, što je prosječno 23 kilograma tijekom života. Zbog toga je važno redovno raditi eksfolijaciju kako bismo uklonili mrtve stanice i dozvolili novim stanicama da dođu do površine kože. Eksfolijacija može biti kemijska (pomoću kozmetičkih proizvoda) ili mehanička. Najjednostavniji način koji si može priuštiti bilo tko jest mehanička eksfolijacija pomoću ručnika umočenog u toplu vodu. Laganim kružnim potezima prema gore svaki dan izmasiraj lice za nevjerojatno glatku kožu.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

2. Nahrani kožu superhranom

Od svih kozmetičkih proizvoda u Koreji, maske za lice vjerojatno su najpopularnije. Povoljne su, dostupne na svakom uglu i dolaze u bezbroj vrsta. Najprirodnija maska za lice koju možeš pronaći vjerojatno je ona od - zdrave hrane. Jedenje tzv. superhrane dobro je za zdravlje, ali i za primjenu na koži. Isprobaj Farmskin 100% razgradive maske za lice napravljene od vlakana dobivenih iz celuloze stabla eukaliptusa. Pakirane su poput salate i držiš ih u hladnjaku, a možeš odabrati masku od rajčice, mrkve, kokosa, avokada, borovnice, cikle i brojne druge.

 | Author: Farmskin Foto: Farmskin

3. Izmasiraj lice za vrijeme tuširanja

Na ulicama Koreje uobičajene su klinike koje uz manikuru povoljno nude i masaže lica. Isprobaj masažu lica za vrijeme tuširanja. Počevši od čela, kružnim pokretima prstiju masiraj lice prema obrazima sve do donje vilice. Masaža će potaknuti cirkulaciju, a vodena para otvoriti pore. Za dodatnu hidratizaciju, iskoristi ulje, na primjer ricinusovo ili bademovo.

4. Vrati prirodnu boju usnama

Boja usana dobar je pokazatelj zdravlja, pa tako blijede usne mogu ukazivati na nedostatak vitamina u organizmu, a u ekstremnim slučajevima čak i na rak kože. Prirodna boja i zdrave usne pomladit će izgled cijelog lica pa ih je važno redovno hidrirati. Slina to neće učiniti, štoviše, ona dodatno isušuje usne, zato isprobaj proizvode za usne na bazi ulja.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

5. Pij čaj od ječma

Čaj od ječma tradicionalan je napitak u azijskim zemljama kao što su Koreja, Kina i Japan. U Koreji je poznat kao boricha i ima brojne zdravstvene pogodnosti zbog visokih koncentracija vitamina A i C, raznih antioksidansa, aminokiselina, selena, melatonina i triptofana. Antioksidansi će pomoći prilikom oksidativnog stresa u tijelu, koji uzrokuje prerano starenje i bore na koži. Ovi korisni spojevi mogu poboljšati elastičnost kože i pomoći ti da zadržiš mladolik izgled. No ovaj čaj gorkastog i orašastog okusa ne treba mijenjati s ječmenom vodom, koja je sličnija limunadi i tradicionalno se pije u Ujedinjenom Kraljevstvu.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.