Zdravlje Wellness 31. listopada 2023.

Zrinka Jezdić, aromaterapeutkinja objavila novu knjigu

Foto: Privatna arhiva Knjiga „AromaFace - Emocionalna refleksoterapija lica“ autorice Zrinke Jezdić postavlja temelje za daljnja znanstvena istraživanja i razvoj integrativne aromaterapije
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zrinka Jezdić, priznata autorica pet knjiga u području aromaterapije i iscjeljivanja, predstavila je svoju novu knjigu „AromaFace - Emocionalna refleksoterapija lica“. Ovaj Vodič za emocionalno iscjeljivanje s esencijalnim uljima donosi revolucionarne spoznaje o snazi esencijalnih ulja i njihovoj primjeni u očuvanju zdravlja tijela, uma i duha.

Uz autoricu Zrinku Jezdić, mag.med.techn, clin.aromath., na promociji su govorile mr.sc. Tihana Malenica Bilandžija, prof.psihologije i sistemska konstelatorica; Antonija Ćosić, magistra psihologije, novinarka i urednica na HRT-u te Ana Liška, odvjetnica i diplomirana tjelesna terapeutkinja. Promociju je moderirala Lea Brezar, praktičarka pozitivne psihologije i trenerica Mindfulnessa.

Vodič za emocionalno iscjeljivanje s esencijalnim uljima donosi revolucionarne spoznaje o snazi esencijalnih ulja i njihovoj primjeni u očuvanju zdravlja tijela, uma i duha. Kao jedna od prvih u ovom području, knjiga „AromaFace - Emocionalna refleksoterapija lica“ postavlja temelje za daljnja znanstvena istraživanja i razvoj integrativne aromaterapije. Uspješno povezuje znanstvene činjenice, iskustvo i duhovna znanja tradicionalnih metoda iscjeljivanja, čime značajno doprinosi unapređenju rada terapeuta, kozmetičara i svih onih koji se bave humanim zanimanjima.

Multidimenzionalni pristup esencijalnim uljima

"AromaFace - Emocionalna refleksoterapija lica je moja peta knjiga po redu i jako sam ponosna na nju jer spada u prve knjige koje promoviraju multidimenzionalni pristup esencijalnim uljima na temelju sinergije znanosti, iskustva i duhovnosti. Nadilazi klasične pristupe u aromaterapiji kao što su kozmetički i farmakološki, koristeći vrijedne činjenice i iskustva dobivena kroz njih. Prikazuje aromaterapiju u novom svjetlu s puno više mogućnosti primjene i to na integrativan način. Knjiga proučava lice kroz sve poznate metode rada na tijelu (refleksoterapija, akupresura, limfna drenaža), a ponajviše proučava utjecaj mirisa na cjelokupno biće osobe, vješto koristeći mirisne kodove kao medij za intrapersonalnu komunikaciju. Lice je jedini dio tijela koji točno pokazuje emocionalno i duhovno stanje osobe i koje služi kao ekspresija psiholoških obrambenih mehanizama koje se formiraju kroz maske. Ispod maski su potisnute ili blokirane emocije koje zdravstveno, psihološki i energetski opterećuju zdravlje suvremenog čovjeka", pojasnila je autorica Zrinka Jezdić, mag.med.techn, clin.aromath.

Osim autorice knjige, na promociji su govorile mr.sc. Tihana Malenica Bilandžija, prof.psihologije i sistemska konstelatorica; Antonija Ćosić, magistra psihologije, novinarka i urednica na HRT-u te Ana Liška, odvjetnica i diplomirana tjelesna terapeutkinja. Promociju je moderirala Lea Brezar, praktičarka pozitivne psihologije i trenerica Mindfulnessa. 

 | Author: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva Osim autorice knjige, na promociji su govorile mr.sc. Tihana Malenica Bilandžija, prof.psihologije i sistemska konstelatorica; Antonija Ćosić, magistra psihologije, novinarka i urednica na HRT-u te Ana Liška, odvjetnica i diplomirana tjelesna terapeutkinja. Promociju je moderirala Lea Brezar, praktičarka pozitivne psihologije i trenerica Mindfulnessa.

Tihana Malenica Bilandžija prokomentirala je fenomen skrivanja iza maski u ljudskom ponašanju, iza kojih se kriju potrebe koje često ljudi sami ne prepoznaju. Za pojašnjenje odabrala je Maslowljevu hijerarhiju potreba koja se bazira na piramidi od pet razina potreba. "Životno gledajući, nužno je da su potrebe nižeg ranga barem minimalno zadovoljene da bi se bavili onim višima, ali kad malo bolje pogledamo, svi smo negdje pomalo u svakoj od njih. Različita iskustva stvaraju naše pretpostavke o svijetu s kojima odrastamo i kao odrasla osoba gledamo i na odnose i na svijet s tim određenim iskustvom. Kako rastemo, vidimo da neke naše potrebe nisu bile zadovoljene i onda počinjemo korigirati naše ponašanje. Gledamo što je dovelo do toga da je naša okolina zadovoljila naše potrebe i na koji način se trebamo ponašati. I tako postepeno nastaju maske“.

Ana Liška objasnila je što je inteligencija tijela i kako ona funkcionira te kako AF podržava rad na tijelu putem Raichovih segmenata. Antonija Ćosić dala je svoj osobni osvrt na knjigu i možemo li se u vlastita četiri zida sami pobrinuti za rješavanje problema ili nam ipak treba razgovor sa stručnom osobom.

 | Author: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva Predstavljena knjiga „AromaFace - Emocionalna refleksoterapija lica“

O autorici

Zrinka Jezdić priznata je autorica pet knjiga u području aromaterapije i iscjeljivanja. Magistrirala je na Zdravstvenom veleučilištu Zagreb gdje je specijalizirala psihijatrijske tehnike za unapređenje mentalnog zdravlja kod pojedinca i u zajednici. Aromaterapiju je diplomirala na Shirley Price International College of Aromatherapy, a kliničku aromaterapiju na Penny Price Academy. Osnivačica je prve hrvatske škole za aromaterapiju "AromaVita učilište za aromaterapiju“ (2000.- 2013.) i "AromaVita instituta za aromaterapiju“ (2011. - ) koji se bavi edukacijom, istraživanjem i razvojem primjene esencijalnih ulja. Uz "AromaFace - Emocionalna refleksoterapija lica“, izdala je knjige "Priručnik za primjenu aromaterapije“ (2000.), "Kućna ljekarna“ (2002.), "Arhetipovi esencijalnih ulja prvi dio“ (2019.), "Arhetipovi esencijalnih ulja drugi dio“ (2022.) i Kartice za psihološko energetski rad prema knjigama Arhetipovi esencijalnih ulja prvi i drugi dio (2022.).

Možda te zanima... Depresivna stanja kod kojih aromaterapija može pomoći Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.