Zdravlje 16. veljače 2016.

Smijehom protiv malignih bolesti

Klaunovi-Doktori-Bolnica
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Povodom Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti, Crveni nosovi - klaunovidoktori u pratnji glazbenika klasične glazbe izveli su Mali Gala Koncert za djecu na liječenju u KBC-u Zagreb, KBC-u Split, KBC-u Rijeka, KBC-u Osijek i Klinici za tumore (Zavod za hematologiju i onkologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb)

U isto vrijeme u svim gradovima svirala se ista pjesma: Oda radosti. Ovo je četvrta godina kako CRVENI NOSOVI organiziraju Mali Gala Koncert za djecu koja se liječe na odjelima onkologije, ovaj put uz podršku tvrtke Tommy iz Splita. U Splitu se u projekt uključila i Glazbena škola Josipa Hatzea čiji su učenici svirali za djecu na liječenju u KBC-u Split.

Mali Gala Koncert izvodi se u bolesničkim sobama, prilagođava se svakom djetetu ovisno o njegovom zdravstvenom stanju. Klaunovidoktori donose radost bolesnoj djeci, ali i roditeljima i medicinskom osoblju, ovaj put uz pratnju glazbenih dueta i zvukova saksofona, violine, viole, čela i gitare.

Umjetnost i glazba mogu učiniti život ljepšim u najtežim trenucima

''Djeca koja boluju od teških malignih bolesti provode duge dane, tjedne i mjesece u bolnici. Naša misija klaunovadoktora usmjerena je upravo njima jer im klaunovskim vizitama donosimo radost, osmijeh, ljubav i nadu. Danas, kada obilježavamo njihov dan, želimo posebnim programom, Malim Gala Koncertom pokazati kako su u bolnici umjetnost, glazba i životna radost ono što može učiniti život ljepšim čak i u najtežim trenutcima. Posebno nam je drago što su nam u tome podršku dale tvrtka Tommy i Glazbena škola Josipa Hatzea iz Splita'', izjavila je Mladenka Majerić, izvršna direktorica CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora.

Nina Lučev, direktorica Sektora pravno-kadrovskih poslova tvrtke Tommy s radošću je najavila suradnju s CRVENIM NOSOVIMA:  ''Oda radosti klaunovadoktora, koji se na Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti realizira na svim dječjim odjelima hematologije i onkologije u  Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu, prepoznao je njegov plemeniti cilj, pomoć najranjivijoj skupini u našem društvu, a to su bolesna djeca. To je osnovni razlog zbog kojeg se Tommy odlučio financijski poduprijeti Odu radosti klaunovadoktora i na taj način utjecati na podizanje društvene svijesti o potrebi pomoći bolesnoj djeci koja su boraveći u bolnici privremeno odvojena od svoje prirodne, biološke sredine, svojih roditelja i koja zbog toga prolaze jedno teško i traumatično životno razdoblje.

Zajedno za radost djece u bolnicama

Kako sam naziv projekta ''Mala Gala Koncert'' - Oda radosti klaunovadoktora kaže, u osnovi ovoga projekta je glazba. Već je davno dokazano da se glazba jako uspješno može koristiti, i koristi, u terapijske svrhe. Pa stoga, da bi ovaj projekt bio zaista i realiziran potrebni su glazbenici. Tu je bez oklijevanja neprocjenjivu pomoć pružila Glazbena škola Josipa Hatzea iz Splita i njeni mladi glazbenici bez kojih ovaj projekt, na način kako je zamišljen, ne bi ni zaživio. 

Polovinom ove godine, Tommy će poduprijeti nastavak programa CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora na dječjem odjelu KBC Split, započetog u siječnju ove godine, te donirati potrebna sredstva koja će omogućiti kontinuirano prisustvo na dječjem odjelu KC Split klaunovadoktora, dva puta mjesečno i u drugoj polovini ove godine. Tommy i Udruga Crveni nosovi pod zajedničkim sloganom ''Zajedno za radost djece'' u bolnicama puno toga korisnoga za djecu mogu učiniti.

Učenici Glazbene škole Josipa Hatzea uključili su se u projekt u KBC-u Split, tom prilikom Vesna Alebić, ravnateljica Glazbene škole Josipa Hatzea izjavila je:

''Učenici Glazbene škole Josipa Hatzea s veseljem i čistog srca prihvatili su sudjelovati u ovom projektu, njima ovaj projekt pruža priliku svojim znanjem i vještinama ponuditi prijateljsku ruku. Osmijeh, druženje i glazba mogu biti ljekoviti, ovim sredstvima možemo puno pomoći jedni drugima. Udružili smo snage u ovom projektu kako bi svi zajedno postali bolji ljudi.''

Razlikuješ li prehladu od gripe?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.