Zdravlje Prirodno liječenje 11. srpnja 2016.

Recepti s kantarionom i lavandom koje možeš napraviti sama

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U kombinaciji s eteričnim uljem prave i širokolisne lavande kantarion je odličan za liječenje opeklina i sprečavanje nastanka ožiljaka od istih, a to se odnosi i na opekline nastale od sunca ili zračenja. Gospina trava snažno regenerira ožiljke od akni i strija.

U tamnu bočicu ukapaj 100 kapi eteričnog ulja prave lavande i 100 kapi eteričnog ulja širokolisne lavande te ulij 100 ml macerata kantariona. Tako ćeš dobiti približno 10 postotnu koncentraciju eteričnih ulja kantariona. Kod težih opeklina ulje se može namazati direktno na kožu, pa na to direktno nakapati nekoliko kapi prave ili širokolisne lavande. Postupak ponavljaj svakih petnaestak minuta tijekom prvog sata. 

Protiv ožiljaka

Gospina trava snažno regenerira ožiljke od akni, strija i ostale ožiljke, a posebno je dobra u kombinaciji s baznim uljima pulpe pasijeg trna, maceratom mrkve, uljem ploda divlje ruže i eteričnim uljima smilja, sjemena mrkve, španjolske lavande, širokolisne lavande, ružmarina verbenona.

Protiv akni i čireva kombiniraj kantarionovo ulje s eteričnim uljima timijan geraniola, timijan linalola, čajevca, lista cimeta, širokolisne lavande ili smilja.

Potraži super recept za domaće kantarionovo ulje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.