Zdravlje 17. listopada 2013.

Pravilno disanje na porodu

Trbuh-Usp
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zanima te kako pravilno disati na porodu? Čitateljice na forumu Klokanice podijelile su svoje iskustvo i raspravljaju o tome kako disati tijekom poroda, zbog čega je važno pravilno disanje u rađaonici te može li ono olakšati porođajnu bol

Dublje i mirnije disanje

Kako pravilno disati na porodu i može li pravilno disanje umanjiti bolove prilikom trudova zapitala se na forumu Klokanice čitateljica tamara koja je otvorila raspravu na tu temu i zatražila druge čitateljice da podijele svoje iskustvo.

"Na tečaju su nas učili da dišemo kao psi kad im je vruće, brzo i kratko, u biti kao da dahćemo. A neki drugi pak kažu da je dobro što dublje i mirnije disati, što mi na neki način i zvuči logično. Moram priznati da se ne sjećam točno kako sam disala jer sam bila kao u nekom transu za vrijeme trudova, ali sam ipak znala da trebam disati. Zapamtila sam s tečaja da je važno disati cijelo vrijeme kako bi i beba dobivala dovoljno kisika", odgovorila joj je branka.

Pravilno disanje pomaže

Pravilno disanje pomoglo je i katariniV koja kaže kako je pred sam kraj poroda gubila koncentraciju pa je povremeno 'pustila dubok glas', no trudila se ne vikati nekontrolirano.

"Žena koja je rađala u boksu do mog urlala je iz sveg glasa i nju su stvarno babice stišavale čak su u jednom trenu one počele vikati na nju. I mene je to živciralo, u onoj groznoj boli trpiš i šutiš, a ona je toliko vikala da sam imala osjećaj da mi viče na uho. Ali opet mislim da žene koje viču ne glume, već da stvarno ne znaju drugačije", napisala je katarinaV.

Više o pravilnom disanju na porodu doznaj ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.