Zdravlje 11. ožujka 2014.

Kako liječiti učestalu upalu mjehura?

Mjehur2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Velik broj žena ima problema s učestalim upalama mokraćnog mjehura, takozvanim recidivnim cistitisima. Najčešće se pojavljuju kao posljedica infekcije bakterijom Escherichia coli, koja je uzrok zaraze u 90 posto slučajeva. Saznaj kako možeš izbjeći neugodne simptome ove upale

Izuzetno neugodni simptomi

Najmanje 20 posto žena barem jednom u svom životu je patilo od upale mjehura. Posebno su na udaru mlađe žene, trudnice, žene u razdoblju neposredno prije ili poslije menopauze, kao i dijabetičari. Simptomi su izuzetno neugodni, poput česte potrebe za mokrenjem, pojave mutnog urina s jakim mirisom te peckajući osjećaj tijekom mokrenja. Također se može osjetiti bol u zdjelici te pojaviti krv u mokraći i povišena temperatura.

Veliki problem je u tome što se infekcije mokraćnog sustava često ponavljaju. Prema nekim podacima, recidiv se pojavio u 80 posto infekcija. S tim problemom suočila se i Sanja Žuželj (37) iz Pule. 

Ponavljajuće urinarne infekcije

Zbog prirode svog posla, nije imala priliku prazniti mjehur svaki put kada bi osjetila potrebu, što je uzrokovalo dugotrajne i učestale upale. ''Često sam imala upale mjehura koje sam liječila na razne načine i uz razne preparate. Međutim, upala se uvijek vraćala.''

Već pomalo očajna, u ljekarni je naišla na reklamni listić s proizvodom Urifar i odlučila probati s njim. ''Već nakon dva dana uzimanja lijeka, osjetila sam promjenu i olakšanje. Nastavila sam ga unatoč tome koristiti puna dva tjedna kako je navedeno na uputama i upala je nestala vrlo brzo'', tvrdi Sanja. Nakon korištenja lijeka nastavila je svakodnevno piti puno tekućine te su sada prošla već tri mjeseca bez povratka ove neugodne upale.

Liječenje upale mjehura

Proizvod Urifar se preporučuje koristiti kod ponavljajućih urinarnih infekcija jer veže bakteriju Escherichia coli na sebe i eliminira je iz urinarnog trakta. Ima prirodno antibiotsko djelovanje (kao dodatak antibioticima) i pomaže pri sprječavanju postkoitalnih infekcija.

Kako bi na vrijeme spriječila pojavu upale mjehura pij puno tekućine, osobito vode jer ćeš tako češće prazniti svoj mjehur, bakterije će se brže izlučiti i isprati iz mjehura. Što prije popij napitak Urifar koji sadrži prirodne sastojke D-manozu (prirodni šećer) i ekstrakt nara (Punica granatum). D-manoza onemogućava bakterijama Escherichia coli vezanje na stijenku mjehura i tako se one odstranjuju putem urina.

Više o proizvodu Urifar možeš doznati ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.