Zdravlje 07. prosinca 2016.

Javna tribina za bolje informiranje o cijepljenju

Foto: Guliver/Shutterstock Izdane su preporuke za cijepljenje četvrtom dozom protiv koronavirusa
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Riječ je o javnoj tribini pod nazivom ''Cijepljen - biti ili ne biti?', čija je tema već nekoliko godina unazad iznimno popularna. Moglo bi se reći kako pitanje cijepljenja već godinama daje pregršt materijala za vođenje rasprava.

Kako bi se građanima osigurale informacije na temelju kojih mogu stvoriti vlastiti mišljenje, Studentski zbor Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu odlučio je organizirati ovu tribinu. 

Kao organizatori navode kako su često argumenti "svađalica" utemeljeni na dezinformacijama čiji su izvor uglavnom mediji koji "lagano potpaljuju vatru".

Stručnjaci različitih stajališta kao govornici na tribini

Tribini će prisustvovati ukupno 5 predavača različitih stajališta koji će u 15-20 minuta imati priliku iznijeti svoje stavove i svoje znanje vezano uz cijepljenje, nakon čega slijedi vrijeme u kojem će publika imati priliku postaviti pitanja predavaču. Kao predavač skupine „NEUTRALNIH“ sudjeluje izv. prof. dr. sc. Višnja Gaurina Srček sa Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Iz skupine predavača „ZA“ tribini će se pridružiti Ingrid Kummer, univ. mag. pharm. , te Darko Krnić, dr. med., voditelj Odsjeka za farmakovigilanciju i racionalnu farmakoterapiju, a kao predavači „PROTIV“ sudjeluju Lidija Gajski, dr. med., specijalist interne medicine, i Ivana Delaš, dr. med. vet. Organizatori pozivaju građane da im se pridruže 07. prosinca s početkom u 17 h u Kino dvorani Studentskog centra, Savska cesta 25, kako bi se svi zajedno bolje informirali.

Diskusija: cjepivo protiv HPV-a

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.