Zdravlje 13. ožujka 2010.

Izliječi bolove u zglobovima!

Dr.M
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Posjetili smo Polikliniku za ortopediju i plastičnu kirurgiju Dr. M.M. i istražili koji su najčešći problemi pacijenata koji dolaze u polikliniku, te otkrili zašto injekcija hijaluronske kiseline može pomoći u liječenju boli koljena

Poliklinika za ortopediju i plastičnu kirurgiju Dr. M.M. specijalizirana je ustanova za dijagnostiku i sve vrste liječenja ortopedske problematike kao i korekcije estetskih deformiteta lokomotornog sustava.

Također, obavljaju se i veće operacije svih zglobova, kostiju, mišića i ligamenata sustava za pokretanje, ali  i sve vrste malih zahvata u lokalnoj anesteziji poput uklanjanja madeža i ožiljaka, bradavica, tretiranje bora preparatima hijaluronske kiseline.

U srpnju ove godine je u ovoj poliklinici .izvedena prva prva privatna operacija kralježnice u Republici Hrvatskoj u suradnji s Klinikom za Traumatologiju Zagreb.

O radu klinike i najčešćim problemima pacijenata razgovarali smo s ravnateljem, specijalistom ortopedom dr. Milanom Miloševićem.

'Prednost privatne poliklinike naspram bolnice je u točnosti termina, individualnom pristupu svakom pacijentu od strane educiranog osoblja  i kvaliteti usluge. U javnim bolnicama liječnici često nemaju toliko vremena posvetiti se svakom pacijentu. Kada liječnik ima više vremena za jednog pacijenta, to smanjuje mogućnost da mu nešto promakne tijekom pregleda', objašnjava dr.Milošević.

Prije operativnog zahvata bolesnik je detaljno upoznat sa svojim stanjem, objašnjavaju se osnovni principi liječenja, vrsta zahvata i tijek oporavka. Potreban je i pregled anesteziologa s učinjenim laboratorijskim nalazima. Poslijeoperacijski tijek uključuje svakodnevno praćenje bolesnika, redovito previjanje, kontrolu funkcije operiranog ekstremiteta.

Smještaj bolesnika je u moderno uređenom apartmanu, opremljenom klimatizacijskim uređajem, LCD televizorom i vlastitom kupaonicom.

Ravnatelj Poliklinike za ortopediju i plastičnu kirurgiju M.M. objasnio nam je da postoje preklapanja pojedinih zahvata koje izvode ortopedi kao i plastični kirurzi, pacijent se rješava boli i estetskog deformiteta, a na prvom mjestu je funkcija ekstremiteta.

Tako je u stručnom timu svoje Poliklinike okupio tim od nekoliko ortopeda, jednog neurokirurga, fizioterapeuta te plastičnog kirurga čime je pokrivena sva patologija sustava organa za pokretanje, ali i živčanog sustava.

Iskustva pacijenata

'Najčešći problemi pacijenata koji dolaze u polikliniku su kralježnica, koljena, kukovi i stopala', objašnjava dr. Milošević.

'Iako pacijenti dolaze i zbog ozljeda, puno veći broj ljudi dolazi zbog degenerativnih bolesti svih zglobova u tijelu'.

'Prijašnje ozljede i sjedilački način života koji troši hrskavicu koljena također utječu na zdravlje lokomotornog sustava'.

'Preporučam osobama koji puno sjede na poslu, da svakih sat vremena ustanu i prošeću po uredu'.

Iskustvo pacijenta

Asmir (46) je prije dva tjedna primijetio kako mu je koljeno nateklo i stvaralo bolove. Bol je postajala sve jača iz dana u dan i na preporuku prijatelja obratio se dr. Miloševiću.

'U poliklinici su mi preporučili vježbe jačanja natkoljenične muskulature i injekcije hijaluronske kiseline'.

'Jako sam zadovoljan terapijom koljeno me puno manje boli, prestalo je oticati a pomogle su mi injekcije i vježbe koje su mi prepisali', objašnjava Asmir.

Usluge

Neke od usluga koje pruža Poliklinika za ortopediju i plastičnu kirurgiju dr. M.M.:

 • Specijalistički pregledi ortopeda i neurokirurga
  Operacijsko liječenje: endoproteze, rekonstrukcije ligamenata, artroskopije
 • Liječenje – fizikalna terapija – UZV, elektrostimulacija, magnetoterapija, LASER, stimulacija
 • Kirurgija šake i stopala – dekompresija perifernih živaca, operacije skvrčenih prstiju, fibromatoznih zadebljanja dlana i sl.
 • Odstranjenja tumorskih tvorbi, ožiljaka, bradavica 
 • Liječenje oštećenja hrskavice koljena
 • Punkcije zglobova
 • Intraartikularne aplikacije lijekova
 • Ultrazvučna pretraga svih zglobova – rameni zglob, koljeno, gležanj
 • Ultrazvučna pretraga patologije mišića – istegnuća, parcijalne i potpune rupture
 • Ultrazvučna pretraga dječjih kukova
 • Sudsko-medicinska vještačenja

Više info na: www.poliklinika-mm.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.