Zdravlje 12. travnja 2022.

Influencerica poručila: "Nije neuspjeh udebljati se"

Foto: Instagram Bella je priznala kako je nekada imala nezdravu opsesiju mršavošću, a sada zagovara prihvaćanje i normalizaciju različitih tipova tijela
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Influencerica Bella Davis iz Sydneyja na svom je Instagramu iskreno progovorila o debljanju te je fotografijama pokazala pratiteljima da je to normalno i da se zbog toga nitko ne bi trebao osjećati kao gubitnik.

Influencerica Bella Davis prikupila je niz pohvala svojim objavama na Instagrama u kojima poziva žene da ne osjećaju krivnju ako su se udebljale te da cijene svoje tijelo bez obzira na veličinu. Bella je podijelila svoje fotografije prije i poslije debljanja te je priznala kako je nekada imala "nezdravu opsesiju mršavošću", a sada zagovara prihvaćanje i normalizaciju različitih tipova tijela.

Teško joj je bilo prihvatiti promjene

Bella trenutno ima preko 185 tisuća pratitelja na Instagramu, a zbog njene objave javile su joj se druge žena koje i same razumiju kako se osjeća. Bella je napisala kako joj zbog debljanja većina odjeće više ne pristaje te da je njeno lice više okruglo, a ruke "opuštenije". Dodala je kako se trenutno osjeća kao stranac u svom tijelu.

"Pokušavala sam svom tijelu pokazati ljubav, ali osjećam kao da to radim prisilno i za mene je to neprirodno. Gledala sam svoje tijelo i primijetila nove strije na trbuhu. Preplavilo me osjećaj srama jer me društvo natjeralo da vjerujem da su strije mana", napisala je Bella. 

Ali shvatila je da strije nisu mana nego su samo podsjetnik na to da se njeno tijelo mijenja. Sada vidi ljepotu u strijama pa makar samo i na sekundu. "Ovo tijelo je drugačije od onog u kojem sam prije živjela. Izraslo je, evoluiralo i promijenilo se. Lagala bih kad bih rekla da svaki dan volim ovu verziju sebe jer je ne volim. Ali to je u redu jer ne trebam, ali moram ju cijeniti", dodala je.

Shvatila je da mora biti zahvalna ovoj verziji sebe jer ju je ona zaštitila i podržavala kad je to bilo potrebno. "Moram biti ljubazan prema sebi, pogotovo kad se osjeća krivom što sam pojela tu drugu zdjelu tjestenine ili kad mi nove hlača ne stoje."

Želi poručiti svima da ova njezina druga deblja verzija niej bezvrijedna i da je on više od sala ili celulita. Žene ne postanu neprivlačne ili nedostojne jer su se udebljale. "Normalno je udebljati se. Prirodno je da se vaše tijelo mijenja. Pokušajte se usredotočiti na stvari koje vaše tijelo može učiniti umjesto na to kako izgleda", dodala je Bella. 

Nezdrava opsesija 

Bella je priznala da je prvi put osjetila pritisak da bude lijepa u dobi od sedam godina i da je iskusila nisku razinu samopouzdanja kao dijete i tinejdžerka. Do 18. godine imala je nezdravu opsesiju da bude mršava.

'Kada sam imala 18 godina, ugasila sam rođendanske svjećice i poželjela biti mršavija. Nadala sam se da ću dobiti želučanu gripu jer sam mislila da to znači da ću smršavjeti. Kad god bih ugledala zvijezdu padalicu, zatvorila bih oči i zaželjela bih da budem mršava", napisala je u jednoj objavi na Instagramu. 

Zbog upale slijepog crijeva morala je ići na operaciju i bila je presretna jer je mislila da će joj to pomoći da izgubi kilograme, a spavala je i s pojasom oko struka jer su joj rekli da će zbog toga izgledati vitkije. 

Objavama je oduševila pratitelje

Bella napominje da društvo "veliča mršavljenje i kritizira debljanje" i poziva svoje pratitelje da se odluče osloboditi restriktivnih standarda ljepote. "Ne žrtvujte svoju sreću za mršavije tijelo i ne ratujte s njim već ojačajte svoju povezanost s tijelom jer imate samo jedan život", poručila je.

Objavama je oduševila svoje pratitelje, a mnogi su joj se i zahvalili i dodali kako je njena poruka vrlo važna. "Hvala ti puno na ovome. Svaki dan pogledam tvoju objavu kako bih se podsjetila da sam dovoljna ovakva kakva jesam i da ne moram mijenjati niti jednu stvar!", napisala joj je jedan od pratiteljica.

Možda te zanima... Influencerica otkrila kako pozira da bi izgledala savršeno i poručila: "Ne vjerujte internetu" Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.