Zdravlje 04. travnja 2011.

Ines Bojanić: Drugi put je napornije

Ines_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prije nepuna dva mjeseca Ines Bojanić po drugi je put postala majka, a bratu Martinu se najviše veselila starija sestra Katja. Poznata glumica u obje je trudnoće zadržala vegetarijanski način prehrane, pojačan prenatalnim vitaminima, a trudničke kilograme sada gubi igrajući najdražu ulogu – ulogu majke

 Sin je bio živahan

Za samu glumicu druga je trudnoća bila napornija od prve. 'Uz mene je u drugoj trudnoći bilo malo dijete koje treba moju pažnju i ljubav. Mislim da se niti jedna mama ne može u potpunosti koncentrirati na trudnoću, kada pozornost treba podijeliti na još jedno dijete', kaže Ines.

Na sreću, obje trudnoće prošle su bez poteškoća. 'Klasične jutarnje mučnine javile su se tek s drugom bebom, a trajale su do četvrtog mjeseca trudnoće. Bila sam prilično umorna, što je normalno jer ipak tijelo radi dvostruko brže i više', prisjeća se Ines.

'Moj sin je bio nešto živahniji u trbuhu i stalno se kretao, dok je Katja tijekom trudnoće bila puno mirnija beba, kako i priliči curicama', kaže Ines.

Pomogle su mi vježbe za trudnice

S obzirom da prakticira vegetarijanski način prehrane, Ines je i tijekom trudnoće zadržala iste prehrambene navike. Dnevne je obroke uz to obogatila potrebnim prenatalnim vitaminima. Ipak, imala je i posebne „trudničke želje“.

'Prvi put kada sam bila u drugom stanju nisam mogla odoljeti pizzi i Coca-Coli, a u drugoj trudnoći prevladala je želja za kiselim okusima i krastavcima', tvrdi.

Po prirodi se voli baviti sportom, te joj nisu strani ni joga niti pilates, a tijekom trudnoće s malom Katjom odlučila se za program vježbi za trudnice u Makronova centru kroz koji se buduće majke pripremaju za porod.

'U drugoj trudnoći već sam bila majka pa su se moje fizičke aktivnosti sastojale od igranja i šetnji s Katjom', kaže glumica i dodaje 'Porod je jedno lijepo iskustvo, kao i činjenica da se dijete rodilo zdravo, da lijepo jede i raste. To su, zapravo, trenuci u kojima ja najviše uživam'.

'Puno se odmarajte i prepustite što više obveza možete svom suprugu ili dečku', savjetuje Ines svim trudnicama i onima koje to tek planiraju postati.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.