Zdravlje 10. srpnja 2024.

HZZO: Ugovoreno provođenje 46 680 dijagnostičko-terapijskih postupaka radi smanjenja lista čekanja

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) je radi smanjenja lista čekanja prihvatio ponude 15 privatnih poliklinika/specijalnih bolnica, jedne bolnice, jedne privatne ordinacija te jednog doma zdravlja za provođenje ukupno 46 680 dijagnostičko-terapijskih postupaka.

Ponude najpovoljnijih ponuditelja prihvaćene su na izvanrednoj sjednici Upravnog vijeća HZZO-a, 4. srpnja, temeljem provedenog Natječaja za sklapanje ugovora o provođenju dijagnostičko-terapijskih postupaka radi smanjenja liste čekanja, pojasnio je HZZO u priopćenju u srijedu.

Privatne poliklinike/specijalne bolnice čije su ponude prihvatili su - Poliklinika Croatia, Poliklinika Medikol, Specijalna bolnica Medico, Specijalna bolnica Primamed, Poliklinika Helena, Poliklinika prof. dr. sc. Nikša Drinković, Poliklinika dr. Ivan Drinković, Specijalna bolnica Sveta Katarina, Poliklinika medicinski centar Gorica, Poliklinika Sv. Rok MD., Poliklinika Maja i Krešimir Čavka, poliklinika Lux, Poliklinika Perić Spalato, Poliklinika Kalajžić, Poliklinika Life.

Također su prihvatili ponude Županijske specijalne bolnice Insula na Rabu, privatne ordinacije  - Dolores Ghersinich - VITALIA u Poreču te Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije. 

Ukupan iznos predviđenih sredstava za navedene dijagnostičko-terapijske postupke je oko tri milijuna eura.

Na natječaj, koji je bio objavljen na mrežnoj stranici HZZO-a 14. lipnja 2024., mogli su se javiti javne i privatne zdravstvene ustanove.

Iz HZZO-a ističu da su cijene postupaka iste za sve ugovorene zdravstvene ustanove, bez obzira je li riječ o javnim ili privatnim zdravstvenim ustanovama.

Možda te zanima... U novoj godini trebali bi se reorganizirati bolnički sustavi i smanjiti liste čekanja Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.