Zdravlje 09. prosinca 2009.

Homeopatijom protiv gripe i prehlade

Sanja-Matija
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako izgleda jedan homeopatski pregled, koje su stare metode uklanjanja vručice pomoću vode i leda, te kako liječnik homeopat postavlja dijagnozu pacijentu upitali smo dr. Sanju Žamić, homeopata, akupunkturologa i predsjednicu Hrvatske udruge homeopata klasične homeopatije

'Homeopat svom pacijentu uvijek prije početka pregleda postavlja puno pitanja kako bi što točnije postavio dijagnozu i pripisao mu lijek koji će mu u najkraćem mogućem roku pomoći ublažiti simptome', objašnjava dr. Sanja Žamić.

Homeopatski lijekovi protiv gripe već se dugo koriste u zapadnoj Europi, a može ih se kupiti i na našem tržištu.

'Simptomi gripe se pomoću homeopatskih lijekova vrlo brzo smiruju, lijek djeluje već nakon par sati , a ako nema većih komplikacija simptomi gripe se povlače nakon 24 sata', objašnjava dr. Žamić.

Biljni homeopatski lijek se daje u obliku malih zrnaca koja se stavljaju pod jezik pacijenta, a vrlo je bitno da se 15 minuta prije i nakon uzimanja ne stavlja ništa u usta osim vode.

Stare metode

Šok terapija s vodom i ledom provodi se na zdravim osobama koje su u stanju vručice.

Ruke se stavljaju u hladnu vodu s ledom, ta stara metoda pomaže da se organizam brže oporavi.

Praksa u Dalmaciji

Kod pacijenata koji imaju snažnu pulsirajuću glavobolju dr. Sanja Žamić preporučuje staru metodu koja se odavno koristi u Dalmaciji.

Uberu se mlade borove iglice koje se zajedno s morskom vodom (ili se u vodu stavi morska sol) slože u veći lonac dok ne uzavriju do vrenja.

U trenutku kada nastanu pare, pacijent se inhalira, sve dok može izdržati, a kada više ne može, napravi se kratka pauza.

'Ovo je sjajan način da se očiste sinusi, objašnjava dr. Žamić.

Kontakt: Centar za homeopatiju i akupunkturu, dr.Sanja Žamić, Split, tel: 021/ 388- 734

Više info na: sanja.zamic@st.t-com.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.