Zdravlje 04. svibnja 2016.

3 česta ginekološka problema

Termofor_1450X300_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Neke žene vjeruju da je bjelkasti iscjedak siguran znak gljivične infekcije, ali možda se radi o drugoj vrsti problema, kao što je vaginoza (bakterijska infekcija), koja se liječi drugom vrstom lijekova. Ako osjetiš peckanje, svrab ili primijetiš promjene, obavezno se obrati ginekologu

Ako ti je partner bio zaražen herpesom

Postoje male šanse da se i ti zaraziš ako se pridržavaš ovih pravila: koristi kondom pri svakom seksualnom odnosu i apstinirajte kada se kod partnera pojavi herpes (muškarci obično predosjete izbijanje herpesa). Ipak, nemoj kriviti partnera - gotovo svaka peta osoba pati od herpesa. I, naravno, ako osjetiš peckanje, svrab ili primijetiš promjene, obavezno se obrati ginekologu.

Gljivične infekcije

Neke žene vjeruju da je bjelkasti iscjedak siguran znak gljivične infekcije, ali možda se radi o drugoj vrsti problema, kao što je vaginoza (bakterijska infekcija), koja se liječi drugom vrstom lijekova. Zato je nužno da se obratiš ginekologu radi utvrđivanja pravog uzroka problema, kao i određivanja adekvatne terapije.

Osjećaš bol prilikom odnosa

Napetost i strah, koje vjerojatno osjećaš, zaustavljaju proces prirodne lubrikacije, što seks onda čini neugodnim. Možeš pokušati masturbirati i tako potaknuti prirodnu lubrikaciju ili tijekom seksa koristite lubrikant na bazi vode. Najvažnije je ipak da se opustiš tijekom seksa. I, zapamti, seks nikada ne smije uzrokovati bol. Ako ne prestane, obavezno se obrati svom ginekologu.

Provjeri koji su sve razlozi učestalog mokrenja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.