Zdravlje 05. svibnja 2022.

Nevena Rendeli o fitometaboličkoj prehrani uz koju održava vitku liniju

Nevena Rendeli Vejzović
Nevena Rendeli Vejzović najavljuje treći Festival zdravlja koji će se održati od 20. do 22. svibnja u Maksimiru.
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nevena Rendeli Vejzović najavljuje treći Festival zdravlja koji će se održati od 20. do 22. svibnja u Maksimiru. Govori i o drugim projektima na kojima radi te otkriva kako je pomoću fitometaboličke dijete dr. Vlahe Šapre skinula višak kilograma i kako i dalje uspješno održava stečenu liniju.

mZ: Kad će se održati 3. Festival zdravlja i gdje te koja će biti tema?
Festival zdravlja potiče zdraviji način života kroz edukativne panele i praktične radionice, a slogan ovogodišnjeg festivala glasi #uspori. Ovogodišnji, treći po redu Festival zdravlja održat će se od 20. do 22. svibnja 2022. u Parku Maksimir na prekrasnom Vidikovcu. Ovaj put smo veliki naglasak stavili na mentalno zdravlje stoga će gotovo cijeli jedan dan biti posvećen toj temi. Veselimo se jako panel diskusiji u kojoj će sudjelovati i prof. Nataša Begić Jokić u ime udruge „kako si“ pod pokroviteljstvom Bipe i njihove odlične kampanje Prekrasna iznutra. Žensku publiku sigurno će zanimati tema holistički pristup ženskom zdravlju i panel na temu ljepote u službi zdravlja. A diskusija kojoj se osobno najviše veselim je panel na temu promjena koje se događaju kad pređemo 40-u. Zbog modernog okruženja u kojem živimo (stres i užurbani način života, sve lošija kvaliteta zraka), velik dio programa smo posvetili zdravlju pluća i srca. Za trudnice i mame smo pripremili radionice dojenja i nošenja beba, a sve one koji žele dočekati ljeto fit - bit će raznih sportskih aktivnosti i nutricionističkih savjetovanja. Također pripremili smo i brojne poklone za naše posjetitelje pa stvarno od srca sve pozivam u Maksimir.

 | Author: Promo Foto: Promo



mZ: Možete li se osvrnuti na protekla dva festivala zdravlja održana u Zagrebu. S čim ste zadovoljni i hoćete li nešto napraviti drugačije ove godine?
Festival zdravlja se zbog interesa svake godine produžuje tako da ove godine traje čak tri dana i napokon će se održati u proljeće kako je inicijalno i zamišljen. Usudim se reći i da je ovo prvi put da se ne održava u doba pandemije tako da lagano mičemo fokus s te teme. Kao i prethodnih godina, zadovoljni smo posjećenosti festivala, divnom publikom i stručnim i zanimljivim govornicima. To prepoznaju i naši partneri koji su isti već treću godinu zaredom, a pridružili su se i brojni novi. Upravo zbog njih sav sadržaj na Festivalu zdravlja je besplatan, od vrhunskih stručnjaka i savjeta liječnika do bogatih poklona za posjetitelje. Novost ove godine su i brojne radionice za mame i djecu, od dojenja pa sve do vježbanja s bebama.

 

 | Author:

mZ: Organizirate i veliki gastro događaj u Rovinju, jesu li zdravlje i gastronomija niše na koje ste se fokusirali ili ste otvoreni za različite projekte?
Zadnjih nekoliko godina za mene je bilo izrazito stresno i stoga sam se odlučila fokusirati na područja koja me vesele kako poslovno, tako i privatno. A to su svakako zdravlje i dobra hrana. Naša tvrtka za odnose s javnošću i organizaciju evenata bavi se različitim projektima, ali možda i nesvjesno biram projekte koje doista živim. U našem portfelju se tako osim gastro i projekata iz područja zdravlja, nalaze i sportska događanja, modne suradnje i razne zabavne i kulturne manifestacije.

 | Author:

mZ: Kako ste vi i vaša obitelj u ova, nadajmo se postpandemijska vremena, jeste li aktivniji i osjećate li olakšanje?
Zaista se nadam da je ovo zadnja godina u kojoj spominjemo pandemiju i lockdown. Kao poduzetnica koja se bavi eventima i mama troje male djece, jedva sam čekala da se sve ponovno krene otvarati. Nitko ne može sa sigurnošću tvrditi da je sve to iza nas, ali osjećam neko olakšanje, bolje spavam i opuštenija sam. Aktivnost koju smo počeli prakticirati tijekom lockdowna, a koju planiramo zadržati je češći boravak u prirodi i planinarenje.

 | Author: Nevena Rendeli s dr. Vlahom Šaprom, autorom fitometaboličke prehrane


mZ: Prošle godine ste uz pomoć programa (i naravno vaš trud i volju) dr. Vlahe Šapre vratili liniju koju ste imali u vašim televizijskim danima. Možete li čitateljima pojasniti o kakvom se programu radi i kako održavate liniju?
Nakon što sam se prošle godine uspješno riješila viška kilograma iz trudnoće, nastavila sam pratiti Fitometaboličku prehranu dr. Vlahe Šapre. Riječ je o prehrani u kojoj se uistinu ne gladuje i uz koju se koriste prirodni pripravci koji ubrzavaju metabolizam i tope kilograme bez jojo efekta. Uz to odlazim u Sapro Slimming Clinic na tretmane Zerona laserom i na Venus Legacy koji ciljano  otapaju masne naslage i celulit te zatežu kožu stimulirajući proizvodnju kolagena. Poanta Fitometaboličke prehrane je da uravnoteži hormone, potakne detoksikaciju, ubrza metabolizam te smanji glad i stvori naviku konzumacije ukusnih, prije svega  obilnih obroka koji ne debljaju. Zato me posebno veseli da će i dr. Šapro uz Ljerku Karoli Jurić, magistru farmacije gostovati na Festivalu zdravlja na temu što se sa našim tijelom događa nakon četrdesete. Liniju također održavam pilatesom na koji odlazim dva puta tjedno i zbog raznih obveza u centru grada, gotovo uopće ne koristim automobil, nego hodam i vozim bicikl. Sad kad su mi se oporavila leđa, uskoro se vraćam i svojoj dugogodišnjoj ljubavi - trčanju!

Možda te zanima... Rendeli: "Kako sam skinula zadnjih 6 kg nakon trudnoće i okrenula se zdravlju" Zdravlje Možda te zanima... Nevena Rendeli Vejzović otkriva što čini kako bi smanjila negativan utjecaj na okoliš Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.