Zdravlje Simptomi i pomoć 10. lipnja 2019.

Dvije žene koristile su usisavač kako bi ubrzale istjecanje mjesečnice i završile u bolnici!

Foto: Guliver Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Brojni su mitovi vezani za mjesečnicu, no jedan vrlo opasan potrebno je pod hitno razbiti, a glasi: "Mjesečnica se ne može ubrzati korištenjem usisavača kako bi krv brže istjecala." Naravno da je malo onih kojima bi takvo što palo na pamet, ali dvije djevojke su zbog provođenja te sulude ideje u djelo završile u bolnici.

Health prenosi objavu na Twitteru pod korisničkim imenom @ OdesseyT99 iza kojeg stoji medicinska sestra. Naime, podijelila je kako neke žene imaju užasne ideje te upravo zbog njih završavaju u bolnici. 

"Dame...Molim vas, prestanite koristiti usisavač kako bi vam ranije završila mjesečnica. Završit će te s isisavanjem puno više od krvi! Samo ovaj tjedan došla su nam takva dva slučaja i obje žene su morale biti hospitalizirane. Jednostavno prestanite!" stoji u objavi. 

Na Twitteru se pojavilo mnogo pitanja nakon ove objave, a jedna korisnica je upitala "Djeluje li to uopće?", što nas na neki način sve i zanima u ovom bizarnom slučaju. Medicinska sestra je odgovorila: "To traje otprilike sat vremena, ali tvoje tijelo će doživjeti šok. Tvoja mjesečnica ima svoj vlastiti protok. Povećaj taj protok 1000 puta s usisavačem i tvoje tijelo ga neće moći podnijeti.

Dalje je komentirala kako te "žene trebaju biti sretne što nisu mrtve". Neki su korisnici bili u nevjerici, a medicinska sestra se složila da ni sama ne bi vjerovala da nije prisustvovala. 

Možda te zanima... Sedam razloga zbog kojih ti mjesečnica može biti obilnija nego inače Zdravlje

Mjesečnica se može ubrzati

Health se obratio stručnjacima kako bi saznali što se dogodi s tijelom kad doživi ovakav opasni eksperiment. Sophia Yen, liječnica i izvanredna profesorica na Medicinskom fakultetu u Stanfordu, potvrdila je da to nije dobra ideja. "Nije sigurno jer tijelo 'želi' krvariti na siguran način. Za mene, to bi bilo kao da otrgnem ranu. To ometa prirodni sigurni proces te može pojačati krvarenje - tvoje tijelo krvari i pokušava se izliječiti."

Dr. Yen ističe da postoje i drugi, sigurni načini za rješavanje problema s mjesečnicom. "Molim te, učini to kemijski", rekla je ona, spominjući kontracepcijske pilule kao način kontroliranja mjesečnice i dodala: "Osim toga, ako si inače zdrava, možeš uzeti 600 miligrama ibuprofena tri puta dnevno do pet dana, uz hranu, i to može smanjiti krvarenje za 30%."

Samo nikad ništa ne pokušavaj s usisavačem!

Portal missZDRAVA se ograđuju od savjeta za kontrolu mjesečnice pomoću ibuprofena. Naš savjet je ako imaš obilne mjesečnice koje ti pričinjavaju teškoće da se obratiš svom ginekologu.

Žena se premazuje menstrualnom krvi: "Mjesečnica je lijepa i snažna"

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.