Zdravlje 06. studenoga 2014.

Dubinski pogled u tvoje oko

Oci
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

„iProfiler“ inovativni je mjerni uređaj koji visokom preciznošću analizira ljudske oči. Na temelju nalaza utvrđuje nedostatke vida (korekciju). Radi se o prvom multifunkcionalnom i potpuno automatiziranom Keratografu i Autorefraktometru iz kuće Carl Zeiss Vision, zasnovanom na uporabi tehnologije frontalnih valova

Što znači za nas i naše oči?

Znači to da ćemo ovim pregledom dobiti jasan uvid u kakvom su nam stanju oči. No to nije sve – ovaj pregled omogućava i izradu najboljih naočalnih leća. Najboljih jer ćete pomoću njih noću vidjeti jednako dobro kao i danju. „i.Scription“ naočalne leće jedne su od najpreciznijih leća na tržištu. Prilagođavaju se svijetlu i čine vaš vid savršenim bez obzira na vanjske utjecaje. Osim što ćete imati bolji vid noću, uživat ćete u boljem kontrastu i izražajnijim bojama.

Ostale naočalne leće noću reagiraju na svima poznat način. Dobar primjer je vožnja automobilom. Gledate li izravno u izvor svjetla noću, kao primjerice u svjetla automobila ispred vas, to može rezultirati bliještanjem i halo efektom. Ovim naočalnim lećama bolje ćete procijeniti udaljenost. To je iznimno važno noću, kada već oslabljeni vid slabi još i više. No napravite li pregled i.Profilerom i odlučite se za i.Scription naočalne leće svi navedeni problemi mogu lako postati samo neugodna prošlost..

i.Profiler mjeri nepravilnosti oka na cijeloj površini otvora zjenice

Za razliku od običnih refraktometara i.Profiler mjeri nepravilnosti oka na cijeloj površini otvora zjenice. Izmjerene veličine omogućuju izračun odstupanja refrakcije u različitim situacijama i prikaz aberacija oka višeg reda kao što su koma, deformacija u obliku trolista ili sferna aberacija.

Pregled i.Profilerom vrlo je jednostavan i neće vam oduzeti puno vremena. Njime se napravi dubinska analiza oka i to samo jednim pogledom kroz i.Profiler. Jednim pogledom očitat će se stanje vašeg suznog filma, topografija oka (mjeri zakrivljenost oka), keratometrija i dioptrija. Njime se čak može otkriti i mrena. Nakon objektivne analize vašeg oka, napravit ćemo Vam subjektivni pregled, te unijeti svoje parametre u i.Profiler. Nakon tog postupka, mjerni uređaj vrhunske tehnologije izračunati će i preporučiti dioptriju ali i reći vam možete li, na temelju analize, dobiti i.Sription naočalne leće. Ako nema pretjeranih anomalija oka one su uvijek prva preporuka. Ne samo i.Profiler-a nego i ljudi iz struke. Jasno je i zašto. Tko još ne bi volio savršen i besprijekoran vid u svako doba dana? 80 posto korisnika i.Scription tehnologije uživa u boljem vidu, a njih 60% potvrdilo je bolji noćni vid.

Posjeti Ghetaldus Ban centar i naruči se na pregled i.Profilerom. Vrhunska tehnologija u službi savršenog vida.

Više informacija potražite na :

Ghetaldus, Ban centar, Augusta Cesarca 4, 01/5510-803 ili na webu www.ghetaldus.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.