Zdravlje Koronavirus - simptomi, prevencija i savjeti stručnjaka 02. rujna 2020.

Do kraja rujna na tržištu test za Covid-19 čiji su rezultati gotovi za 15 minuta

Foto: shutterstock Prema istraživanjima teški oblik COVIDA-19 mogao bi potaknuti razvoj autoimunih bolesti
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Švicarska farmaceutska tvrtka Roche objavila je da će do kraja rujna pustiti na tržište brzi test za otkrivanje koronavirusa koji će rezultate davati za 15 minuta.

Taj test na antigene virusa SARS-CoV-2 koji je izazvao pandemiju Covida 19, u kojoj je od kraja prosinca diljem svijeta umrlo više od 851.000 tisuće ljudi, bit će dostupan u zemljama koje priznaju oznaku CE, obaveznu za proizvode koji ulaze na tržište Europske unije. No, Roche želi zatražiti i hitno odobrenje Američke agencije za lijekove (FDA).

"Svakoga će mjeseca biti dostupno 40 milijuna brzih testova na SARS-CoV-2. Taj će se kapacitet i više nego udvostručiti do kraja godine, kako bi se odgovorilo na potražnju zdravstvenih sustava u cijelom svijetu" priopćili su iz Rochea.

Možda te zanima... Posjetiti ovo divno brazilsko otočje možeš samo ako si imala koronu Zdravlje

Puštanje testa na tržište mora se provesti u suradnji južnokorejskom tvrtkom SD Biosensor Inc, koja već raspolaže brojnim testovima za otkrivanje virusa, a s kojom Roche ima ugovor o distribuciji u svijetu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.