Zdravlje Vodič za zdravu probavu 19. srpnja 2022.

Četiri načina kako u crijeva možete unijeti dobre bakterije

Foto: shutterstock Dodaci prehrani koji sadržavaju dobre bakterije mogu biti korisni u povećanju raznolikosti i broja dobrih bakterija u crijevima i uspostavi ravnoteže crijevne mikroflore
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Crijevna mikroflora izrazito je osjetljiva na stres i napore koje nosi moderan ubrzani način života, nutrijentima siromašna i nezdrava prehrana. Osim toga, infekcije i terapija antibioticima često uzrokuju smanjenje broja dobrih bakterija u crijevima, a neravnotežu crijevne mikroflore prepoznajemo po neugodnim simptomima.

U našem tijelu ima čak 10 puta više bakterijskih stanica nego naših vlastitih stanica. Većina bakterija potpuno je bezopasna i zapravo neophodna za normalno funkcioniranje našeg organizma. Takve bakterije, koje imaju pozitivan utjecaj na čovjekov organizam, zovu se dobre bakterije. One žive u probavnom sustavu gdje čine zajednicu mikroorganizama, crijevnu mikrofloru.

Dodaci prehrani koji sadržavaju dobre bakterije mogu biti korisni u povećanju raznolikosti i broja dobrih bakterija u crijevima i uspostavi ravnoteže crijevne mikroflore. Važno je da su sojevi pažljivo odabrani i omogućuju da dobre bakterije dolaze do crijeva žive i aktivne, gdje mogu biti korisne u vraćanju ravnoteže crijevne mikroflore. Vitamini B skupine važni su za naš metabolizam, stoga se na njihov unos treba paziti kada je funkcioniranje probavnog sustava iz bilo kojeg razloga oslabljeno.

 | Author:

Prolife, dodatci prehrani koji sadrže dobre bakterije, već su 20 godina na tržištu, a dostupni su u četiri oblika.

Prolife suspenzija - Broj 1 suspenzija na tržištu!*

Tekući oblik u bočici, odličnog okusa breskve. Radi oblika i okusa posebno je pogodna za djecu i osobe koje ne vole tablete. U pakiranju je 7 praktičnih bočica, po jedna za svaki dan u tjednu. Uz dobre bakterije, suspenzija sadrži i vitamine B6 i B12 koji pridonose normalnom funkcioniranju imunološkog sustava i smanjuju umor, pogotovo u periodima intenzivne fizičke i mentalne aktivnosti, te vitamine B1 i B2 koji doprinose normalnom stvaranju energije.  

Prolife kapsule: idealan su oblik za svakodnevnu primjenu te prilikom uzimanja antibiotika.

 | Author: Promo Foto: Promo

Prolife tablete za žvakanje sa sladilom: praktičan oblik za posao ili putovanja radi pojedinačnog pakiranja. Primjena im je vrlo jednostavna - direktno u usta, bez vode.

Prolife enzimi: uz dobre bakterije sadrže kompleks probavnih enzima: amilaze, peptidaze i lipaze. Predstavljaju idealno rješenje kod osjećaja težine nakon obroka, koji se često može javiti ukoliko se prebrzo jede i guta hrana bez prethodnog žvakanja, kao i kod nedostatka enzima koji razgrađuju masti, proteine i ugljikohidrate.

* u kategoriji proizvoda s dobrim bakterijama za ravnotežu crijevne mikroflore, izvor: IQVIA HR, Q1 2022.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.