Zdravlje Zdravlje žena 06. lipnja 2017.

Bloom metoda - tehnika vježbanja koja olakšava trudove i porod

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Viralnu popularnost ovih dana su stekle video snimke na kojima buduće mame demonstriraju izvođenje vježbi Bloom tehnikom. Riječ je o istovremenom stezanju trbušnih mišića i dubokom udahu, zbog čega trudnički trbuh gotovo pa nestane.

Nakon početnog šoka, odlučile smo pomnije ispitati ovu tehniku vježbanja, posebice njenu sigurnost za zdravlje bebe i mame.

"Nema nikakve opasnosti. Dijete je potpuno zaštićeno i nema toga što majka može napraviti pomoću svojih trbušnih mišića, a da bi taj potez naškodio njenom djetetu", izjavi je dr. med. Michael Cackovic za magazin Health.

Mogu li psi nanjušiti trudnoću?

Kako je nastala?

Idejni začetnik ovih vježbi je Brooke Cates, trenerica specijalizirana za vježbanje prije i nakon poroda. Osnova tehnike je "kombinirati duboke udahe, stezanje trbušnih mišića i stezanje mišića zdjelice", objašnjava Cates.

Bloom metoda olakšat će ti porod i pomoći da se od istog brže oporaviš, tvrdi Cates. Također, vježbe smanjuju mogućnost pojave strija i viška kože nakon poroda, stoji na stranicama centra Bloom Method, u kojem je Cates zaposlena.

Zašto se u trudnoći pojavljuju kvržice oko bradavica?

Treba naglasiti da, iako se medicinska struka slaže oko sigurnosti izvođenja ovih vježbi, još uvije nema dokaza koji bi potvrdili njihovu stvarnu učinkovitost.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.