Zdravlje 23. travnja 2010.

Bijeli zubi za cijeli život

Zubi-Ines
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sanjaš li o potpuno bijelim i sjajnim zubima, svakako pogledaj video i doznaj kako izgleda profesionalno izbjeljivanje u stomatološkoj ordinaciji, tko su ovisnici o izbjeljivanju zubi i je li studentica Ines zadovoljna novom bojom svojih zubi

Studentica Ines Pavičić kod zagrebačkog stomatologa dr. Deana Cekića došla je na profesionalno izbjeljivanje zubi u ordinaciji u kombinaciji s izbjeljivanjem kod kuće. Ta se metoda naziva Deep Bleach (engl. dubinsko izbjeljivanje) jer daje najbolje i najtrajnije rezultate.

Pogledaj prvi dio videa i saznat ćeš zbog čega uopće zubi požute te vidjeti pripremu za izbjeljivanje u ordinaciji...

Kako bi se napravila individualna udlaga za izbjeljivanje kod kuće, koju će Ines nositi noću tijekom naredna dva tjedna, dr. Cekić joj je najprije uzeo otisak gornjih i donjih zubi.

Prije početka izbjeljivanja stavio joj je uz rub svih zubi posebno sredstvo za zaštitu zubnog mesa i kad se ono stvrdnulo mogao je započeti sam proces izbjeljivanja: gelom crvene boje od 38-postotnog hidrogena namazao je vanjske plohe Inesinih zubi i ostavio ga određeno vrijeme da djeluje, pa je zube očistio i zatim ponovio cijeli postupak.

Pri tom je objasnio da se profesionalno izbjeljivanje u ordinaciji uvijek radi sredstvima s hidrogenom, samo se može razlikovati njegova koncentracija. Razlike također postoje u načinu aktivacije tog hidrogena pa se s tom svrhom nekad koriste lampe ili laseri, ili se pak radi kemijska aktivacija.

Ovisnici o izbjeljivanju

Odmah nakon izbjeljivanja, Inesini zubi bili su znatno bjeliji, ali je dr. Cekić objasnio da je to dijelom i privremeni efekt koji nastaje zbog gubitka vode iz zubnog tkiva, a da će svoju pravu novu nijansu zubi dobiti teka kroz dva tjedna. Upravo zbog ovog privremenog efekta neki su pripadnici svjetskog jet-seta postali ovisnici o izbjeljivanju pa prečesto izbjeljuju zube, samo kako bi postigli tu izrazito bijelu boju, koja ne može dugo trajati.

Ali svijetlija nijansa zubi nakon izbjeljivanja ostaje takva doživotno; eventualno se može svake dvije godine osvježiti jednokratnim stavljanjem udlage.

Ines je odmah nakon izbjeljivanja dobila i posebnu udlagu koju je trebala nositi sljedećih sat vremena, a koja će joj smanjiti privremenu preosjetljivost zubi. Također je dobila udlagu za izbjeljivanje zubi kod kuće te je dva tjedna nakon što završi s tim postupkom naručena na verifikaciju rezultata

Na kraju videa vide se fotografije njezinih zubi prije i dva tjedna poslije izbjeljivanja, a sama nam je Ines ispričala kako je izuzetno zadovoljna jer joj zubi više nisu "prljavo žuti", već bijeli i sjajni, a opet ne previše bijeli da bi izgledali neprirodno. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.