Zdravlje Wellness 27. siječnja 2020.

Bijeg od sivila i hladnoće na masažu i saune uz akcijske cijene

1/4
Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jednog tmurnog i hladnog siječanjskog ponedjeljka, od hladnoće i zagađenog zraka u Zagrebu odlučile smo otići u neku od gradskih spa oaza i potražiti utočište u toplim saunama i vještim rukama masera. Izbor je pao na spa koji se nalazi u sklopu Boutique hotela Residence u zagrebačkom naselju Dubrava.

Spa je smješten ispod razine zemlje, tako da je odlazak u wellness hotela Residence istinski bijeg od sivila i gradske vreve. U ugodno uređenom prostoru dočekale su nas ljubazne zaposlenice koje su nam pokazale tri sune s kojima spa raspolaže - finsku, biofinsku (s temperaturom do 70 stupnjeva C) i tursku. Pored svake saune se nalazi tuš i kanta za polijevanje s hladnom vodom, to je naravno samo za hrabre i vične tradicionalnom sauniranju.

 | Author: Redakcija Foto: Redakcija

U Relaks zoni ima svega šest počivaljki, a rekli su nam da paze da broj posjetitelja u sauni ne pređe taj broj kako bi klijenti imali potreban mir i privatnost za opuštanje. U prostoriji za opuštanje klijenti mogu popiti čaj ili multivitaminski pripravak i gricnuti voće ili nešto slano i slatko. Zatim su nam pokazali komforne svlačionice u kojima smo se presvukle u mekane bijele ogrtače i bacile pogled na prostorije za masaže. Odlučila sam se za masažu lica, a kolegica za masažu tijelu. 

 | Author: Redakcija Foto: Redakcija

 | Author: PR Foto: PR

Od raznovrsne ponude koju nude u wellness centru hotela Residence odlučila sam se masažu lica jer sam htjela da mi vlaga prodre i u dublje slojeve kože budući da već primjećujem isušenost kože lica od suhog zraka u zatvorenim prostorijama na koje smo uglavnom osuđeni tijekom zime. Kozmetičarka Lora preporučila mi je i nije pogriješila tretman "Age Smart Dermalogica". Tretman traje oko pola sata, a preparati za lice i tijelo koriste se prema tipu i stanju kože.

"Nakon čišćenje i pilinga slijedi masaža lica koja opušta mišiće lica, poboljšava cirkulaciju te tonus lica i  daje blistavost i čvrstoću koži. Nakon masaže slijedi hranjiva multivitaminska maska koja će dodatno nahraniti lice i naravno zaštitna krema", opisala je tretman Lora. I sada nekoliko dana kasnije mogu posvjedočiti da je lice dubinski nahranjeno, koža kao da mi je čvršća, a lice izgleda svježije. 

 | Author: Redakcija Foto: Redakcija

Kolegica se odlučila za klasičnu masažu iako je mogla je birati i relax masaže tijela ili sportske masaže u trajanju od 25 do 50 min ili posebne masaže kao što su tonus fast masaže, therapy masaže leđa te Residence kompletne masaže tijela, lica i vlasišta ili četveroručne masaže tijela bazirane na pokretima švedske, sportske i tajlandske masaže.

Lora nam je rekla da je nakon masaže najbolje otići u saunu i relaks zonu jer to tijelu pomaže da se dubinski opusti, a cirkulaciji da prokola tijelom u svojoj punoj snazi.

 | Author: PR Foto: PR

Jedan od razloga zbog kojeg smo se odlučile za spa hotela Residence su i akcijske cijene koje imaju u siječnju.

  • Sportska masaža 60 min + 3 h saune 300,00 kn
  • Klasična masaža 60 min + 2 h sauna 230,00 kn
  • Antistres masaža 15 min + 1 h sauna 210,00 kn
  • Masaža leđa 30 min + 1 h sauna 100,00 kn

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.